Μετά τις σημερινές βροχοπτώσεις στην Αττική, που πότισαν και έλιωσαν τα Χρήστος Παπαηλίαςλιπάσματα, θα έχουμε καιρό κατάλληλο για εξωτερικές και αγροτικές εργασίες τουλάχιστον μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής!
Το κρύο πάντως νωρίς το πρωί θα είναι έντονο με τη συνοδεία ενός μέτριου και τοπικά ισχυρού βοριά!
Τις επόμενες ώρες θα εξακολουθεί να βρέχει κατά διαστήματα με χιόνι σε όλα σχεδόν τα ορεινά του νομού πάνω από τα 800-900μ και τοπικά στα βορειότερα και λίγο χαμηλότερα! Τα φαινόμενα μέχρι τη νύχτα θα σταματήσουν σχεδόν παντού.
Αύριο η ημέρα θα ξεκινήσει με παροδική συννεφιά με μικρή πιθανότητα τα ξημερώματα με λίγα υπολείμματα από τη σημερινή κακοκαιρία αλλά από νωρίς το πρωί ο καιρός θα ανοίξει και μάλιστα, το πιθανότερο είναι σύντομα να επικρατήσει ηλιόλουστος καιρός!
Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν αλλά αυτό σε συνδυασμό με την ξαστεριά, είναι πιθανό η βραδιά που θα ακολουθήσει να είναι ακόμα πιο κρύα και καλό θα είναι να το λάβουν υπόψη οι καλλιεργητές θερμοκηπιακών ειδών!
Νέα ψυχρή εισβολή μας περιμένει σταδιακά από την Παρασκευή, εκτιμώ ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα, ότι οι εργάσιμες ώρες δε θα έχουν καιρικά εμπόδια!
Ο καιρός θα χαλάσει σχετικά σύντομα στα Βόρεια και Ανατολικά του νομού ωστόσο στα Μεσόγεια δεν πιστεύω μέχρι νωρίς το απόγευμα να εμποδιστούν οι αγροτικές εργασίες!
Σημαντική χειμερινή υποτροπή θα παρουσιάσει ο καιρός στη συνέχεια με δεδομένο το πολύ κρύο και τους πολύ δυνατούς βοριάδες! Δε μπορώ να πω με βεβαιότητα αν θα έχουμε φαινόμενα (το χιόνι ενδιαφέρει τους περισσότερους) μέχρι τη Δυτική Αττική, θα έχουμε πάντως έστω και λίγα στα ΒΒΑ του νομού!
Το πιθανότερο θα είναι στην αρχή της ψυχρής εισβολής να έχουμε παροδικές βροχές και χιονόνερο που σχετικά σύντομα θα δώσουν τη θέση τους σε ξεροβόρι! Από εκεί και πέρα, σε δευτερεύοντα μέτωπα μπορούμε να στηρίξουμε ελπίδες για «λευκή έκπληξη» ή απλά για μερικές νιφάδες!

Καλό απόγευμα σε όλους!

Χρήστος Παπαηλίας
Δασοπόνος & Τεχνολόγος Φυσικού Περιβάλλοντος