Χρήστος ΠαπαηλίαςΤελειώνει και αυτή η ψυχρή εισβολή που τελικά μας έδωσε χιόνια μέχρι το κύμα στην Αττική και τα νησιά του Σαρωνικού! Το έστρωσε μάλιστα σε πολλές περιοχές, ιδίως στις ευαίσθητες επιφάνειες σε όλη την Αθήνα μέχρι και τα Νότια προάστια! Στα Μέγαρα το έστρωσε λίγο στα κεντρικά και Βόρεια σημεία της πόλης!
Όπως αναμέναμε, η βελτίωση ήταν γρήγορη και “αποφασιστική”! Ο ήλιος βγήκε λαμπρός λιώνοντας σχεδόν αμέσως το ελάχιστο στρωμένο χιόνι!
Η λιακάδα αυτή θα διατηρηθεί αύριο και θα επεκταθεί παντού! Όμως, οι συνθήκες για παγετό είναι οι πλέον ευνοϊκές και ίσως η αποψινή νύχτα να είναι από τις πιο κρύες του φετινού χειμώνα!
Το Σάββατο θα είναι μια μεταβατική πολύ καλή ημέρα όπου εκτός από την ηλιοφάνεια θα υποχωρήσει το κρύο και η παγωνιά και θα έρθουν μετά από αρκετές ημέρες νότιοι άνεμοι!
Όλα τα στοιχεία όμως, δείχνουν άκρως βροχερή την Κυριακή της Τυρινής και μάλλον και την Καθαρή Δευτέρα!
Για το αν έχουμε ακόμα χειμώνα μπροστά μας, όπως με ρωτάτε, η απάντηση είναι σαφώς, ναι! Θα έχουμε χειμωνιάτικο, βροχερό και ψυχρό σκηνικό μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου ενώ υπάρχει πιθανότητα νέας ψυχρής εισβολής χωρίς την ένταση των τελευταίων! Για τη συνέχεια, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία δεν αλλάζει και έτσι δεν αποκλείεται να υπάρξει και το Μάρτιο ισχυρή ψυχρή εισβολή!
Αυτό σαν πρώτη εκτίμηση η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόβλεψη!
Καλό απόγευμα σε όλους!

Χρήστος Παπαηλίας
Δασοπόνος & Τεχνολόγος Φυσικού Περιβάλλοντος