Χρήστος ΠαπαηλίαςΒροχερός καιρός και μάλιστα με το νομό Αττικής στο κέντρο της κακοκαιρίας θα επικρατήσει τη φετινή 25η Μαρτίου! Μια ελπίδα υπάρχει έστω και μικρή να περιμένει μέχρι νωρίς το μεσημέρι να γίνουν οι παρελάσεις και σε αυτή την περίπτωση οι υπεύθυνοι διοργάνωσης καλό θα είναι να μην το πολυκαθυστερήσουν!
Από απόψε ο ουρανός θα καταστεί συννεφιασμένος κυρίως στη Δυτική Αττική αλλά χωρίς φαινόμενα! Το πιθανότερο είναι να αρχίσει να βρέχει από νωρίς το πρωί κυρίως στα Δυτικά του νομού και την Ανατολική Κορινθία! Ο καιρός θα παραμείνει βροχερός ολόκληρη την αυριανή ημέρα μέχρι και αργά το βράδυ! Πιθανότητα καταιγίδας υπάρχει αλλά πρόσκαιρη και χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη ένταση! Το κύριο χαρακτηριστικό των βροχών θα είναι η κυρίως η μεγάλη διάρκεια και όχι τόσο η ένταση! Η θερμοκρασία θα είναι σχεδόν αμετάβλητη ημέρα και νύχτα δηλαδή, ζεστή νύχτα και ψυχρή μέρα!
Λόγω της διαδοχής του θερμού από το ψυχρό μέτωπο υπάρχει μια πιθανότητα για ολιγόωρη παύση των φαινομένων νωρίς το μεσημέρι και ίσως να συμβεί την ώρα των παρελάσεων αλλά, το πιθανότερο είναι όλη η αυριανή ημέρα να μας τα… «μουσκέψει»!

Καλό απόγευμα σε όλους και χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός της Πατρίδας μας με την ευχή να είναι πάντα ελεύθερο ζώντας σε ειρηνικούς καιρούς μνημονεύοντας τους ήρωες χάρη στους οποίους το απολαμβάνουμε σήμερα!

Χρήστος Παπαηλίας
Δασοπόνος & Τεχνολόγος Φυσικού Περιβάλλοντος