Χρήστος ΠαπαηλίαςΜόνο σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας προσήνεμες στο ΒΒΑ ρεύμα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για ψιχάλες νωρίς το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, μεταξύ αυτών και στην πολύ ΒΒΑ Αττική προς Εύβοια και Βοιωτία!
Στην υπόλοιπη Αττική αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο εορτασμός της Εθνικής μας επετείου θα γίνει με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις!
Οι βοριάδες όμως, ήδη έχουν πάρει το πάνω χέρι και αναμένεται μια περαιτέρω μικρή ενίσχυσή τους τις επόμενες ώρες και θα κάνουν και αύριο αισθητή την παρουσία τους και μαζί τους λίγη περισσότερη ψύχρα, ιδίως τις ώρες που ο ήλιος θα είναι χαμηλά καθώς και τις νυχτερινές ώρες.
Οι βοριάδες είναι και θα παραμείνουν κυρίαρχοι και τις επόμενες ημέρες! Θα είναι γενικά στεγνοί καθώς δεν προβλέπεται να συνοδεύονται από δυναμικό αίτιο που θα είναι ικανό να τους εμπλουτίσει με υγρασία, οπότε γενικά θα έχουμε ξεροβόρι και ψύχρα!
Θα είναι μια ευκαιρία να στεγνώσουμε πριν την επόμενη περίοδο έντονων βροχών μιας και το Νοέμβρη παραδοσιακά περιμένουμε τέτοιες περιόδους!

Χρήστος Παπαηλίας
Δασοπόνος & Τεχνολόγος Φυσικού Περιβάλλοντος