Με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων συναντήθηκε την Τρίτη 15/3/2016 ο Δήμαρχος για μια εφ’ όλης της ύλης συνεργασία σχετικά με πρόσφατα περιστατικά βίας και εγκληματικών παραβάσεων τα οποία συνέβησαν στα Μέγαρα.
Πριν από αρκετούς μήνες με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη και στενή συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές και με πολλαπλές συναντήσεις με την φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν οργανωθεί επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και είχε περιοριστεί αισθητά η παραβατική συμπεριφορά τσιγγάνων οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στην περιοχή του Βλυχού.DIKYKLO_KATW

Αφορμή για την χθεσινή συνάντηση ήταν τα δύο τελευταία περιστατικά. Το ένα συνέβη στην Πλατεία Λυτάρα όπου ομάδα τσιγγάνων επιτέθηκε και κτύπησε βίαια τον ιδιοκτήτη ενός περιπτέρου.
Το άλλο αφορούσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα το οποίο προξένησαν τσιγγάνοι οι οποίοι παρέσυραν, τραυμάτισαν σοβαρά και εγκατέλειψαν δύο γυναίκες οι οποίες επέβαιναν σε δίκυκλο στη διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου και Τεπελενίου.

Μετά τα δύο περιστατικά υπάρχει ανησυχία μεταξύ των κατοίκων οι οποίοι ζητούν πιεστικά την επιβολή της τάξης.

Σταμούλης: «…. σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα»
Μετά τη συνάντηση ο κ. Σταμούλης δήλωσε:
«Είχαμε μία πολύ σημαντική συνεργασία με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων. Εξετάσαμε τα πάντα σχετικά με την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ύστερα από τα τελευταία κρούσματα με τους τσιγγάνους. Θα ληφθούν άμεσα μέτρα τα οποία προφανώς για λόγους ασφάλειας δεν ανακοινώνονται. Όμως έχουν γνώση οι φύλακες. Το ζήτημα είναι σοβαρό και ευαίσθητο και  αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα».