Σε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων για το εργατικό ατύχημα το οποίο συνέβη στο εργοτάξιο Γρηγόρης Σταμούληςπροέβη ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης στη διάρκεια της συνεδρίασης της 23/9.
Πρόκειται για τον εργαζόμενο στον τομέα καθαριότητας Γ. Σταμέλο ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι μετά από πτώση από το απορριμματοφόρο.

Ο κ. Σταμούλης, αφού πρώτα εξέφρασε την συμπάθειά του και τις ευχές του για ανάρρωση, τόνισε ότι ο εν λόγω εργαζόμενος εργαζόταν στον Δήμο με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ διάρκειας 5 μηνών.
Είχε προσληφθεί με κάθε νομιμότητα και, όπως απαιτείται, είχε υπογράψει και υπεύθυνη δήλωση με την οποία είχε αποδεχθεί την θέση εργασίας ως γενικών καθηκόντων απασχολούμενος στην καθαριότητα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μίλησε σε αυστηρό τόνο εναντίον όσων διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για τις συνθήκες του ατυχήματος και την σχέση εργασίας του με τον δήμο και τους χαρακτήρισε ως «πολιτικούς αγύρτες».
Επίσης κατηγόρησε συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση για μονομερή και παραπλανητική πληροφόρηση.
Συγκεκριμένα κατηγόρησε το Σωματείο Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση της Περιφέρειας Αττικής το οποίο ανέφερε ότι ο εν λόγω εργαζόμενος ήταν τετραμηνίτης και εργαζόταν παράνομα στην υπηρεσία καθαριότητας.
Κατηγόρησε επίσης την πανελλήνια οργάνωση των εργαζομένων  στην Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι με την ανακοίνωσή της θίγει πρόσωπα και σπιλώνει διοικήσεις αφού κάνει λόγο για μαύρη και αδήλωτη εργασία βασιζόμενη σε «ανώνυμες» καταγγελίες.

Τέλος ο κ. Σταμούλης έδωσε συγχαρητήρια στον επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Τώρα» Γιώργο Μπερδελή  για τη στάση την οποία τήρησε.
Είπε σχετικά: «Επειδή τα καλά πρέπει να λέγονται και τα εύσημα να αποδίδονται, οφείλω να συγχαρώ τον κ. Γ. Μπερδελή, ο οποίος με δελτίο τύπου, όχι μόνο δεν καπηλεύτηκε το ατύχημα, αλλά έβαλε το θέμα στην πραγματική του διάσταση. Ο κ. Μπερδελής με την παρέμβασή του, ανέφερε πως διαχρονικά υπάρχουν αδυναμίες ώστε καμιά υπηρεσία να μην μπορεί να λειτουργήσει και να εφαρμόσει πλήρως όλους τους κανονισμούς, επισημαίνοντας πως πρέπει στο μέτρο του δυνατού να γίνουν κάποια πράγματα».

Παρέμβαση και από το Γιάννη Μιχάλαρο
Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Γιάννης Μιχάλαρος. Αυτός ανέφερε πως παρά την ενημέρωση του δημάρχου δεν υπάρχει πλήρης αντίληψη σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος, επισημαίνοντας πως πρέπει για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να λαμβάνονται όλα τα μέτρα τα οποία απαιτούνται από το νόμο.