Γιάννης ΒασιλείουΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας και στο πλαίσιο συστηματικής στήριξης των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του κοινωνικού και χωρικού αποκλεισμού των Ρομά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Στήριξης Ρομά στο Βλυχό Μεγάρων (πρώην Ιατροκοινωνικό Κέντρο Μεγάρων), την Τρίτη 17/3.

Κατά την επίσκεψη ο κ. Βασιλείου ενημερώθηκε από τα στελέχη του Κέντρου για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και ειδικότερα για την επικείμενη λήξη χρηματοδότησης του συγκεκριμένου προγράμματος.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων ενισχυτικής εκπαιδευτικής διδασκαλίας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και εργασιακής ένταξης μελών της κοινότητας Ρομά έτσι ώστε να μειωθεί η απόρριψη και η περαιτέρω δυναμική της γκετοποίησης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην συνολική προσέγγιση των κοινοτήτων Ρομά από την Περιφέρεια Αττικής, στην λειτουργία του κέντρου διαβούλευσης στην Δυτική Αττική και την προώθηση δράσεων συνειδητοποίησης των μελών της μειονότητας ότι είναι μέλη της κοινωνίας με δικαιώματα αλλά και με υποχρεώσεις.

Τέλος, ο κ. Βασιλείου τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης τυχόν εθελοντικών ομάδων εκπαιδευτικών στη διεξαγωγή φροντιστηριακών μαθημάτων σε παιδιά Ρομά στο Βλυχό με τη συνεργασία του Κέντρου Στήριξης αλλά και την ενίσχυση των γλωσσικών δεξιοτήτων των ενηλίκων Ρομά, επισημαίνοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η συνέχεια της χρηματοδότησης των αντίστοιχων προγραμμάτων από τα καθ’ ύλη αρμόδια Υπουργεία.KENTRO_ROMA_MEGARWN_1