Η Ανάσταση να γίνει μέσα μας……
Μετά από δυο εβδομάδες απουσίας από τα φύλλα των εφημερίδων ξανά εδώ να σας ενημερώσω τι κάνατε αυτές τις δυο εβδομάδες και τι έχουμε να κάνουμε μέχρι το Άγιο Πάσχα!pasxa_150
Από 28/3 έως 30/3 μαζέψαμε τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια για συμπολίτες μας και όχι μόνο, καθώς και για την κουζίνα μας που μαγειρεύουμε πια τρεις μέρες την εβδομάδα στις πλατείες!!!Την Παρασκευή 1/4 είμασταν στην Νέα Πέραμο και μαγειρεύαμε όπως κάθε Παρασκευή πια. Τό Σάββατο 2/4 είμασταν στην πλατεία Έξω Βρύσης και μαγειρεύαμε όπως κάθε Σάββατο πια. Την Κυριακή είμασταν στην Κεντρική Πλατεία και μαγειρεύαμε όπως κάθε Κυριακή πιά!! Κάποιες από της ημέρες της εβδομάδας η ”παρέα μας” πηγαίνει και βοηθάει στις δράσεις του ”ΑΛΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ” στην Αθήνα, στο Ελληνικό και στο λιμάνι τους πρόσφυγες-μετανάστες! Το ίδιο πρόγραμμα και την εβδομάδα που μας πέρασε! Αρκετά ήταν και ελπίζουμε σε περισσότερα. Για ακόμα μία φορά να σας ευχαριστήσω που είσαστε δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε για να μην νιώθει κανένας άνθρωπος μόνος…Ευχαριστούμε πολύ!
Οι δεκαπέντε μέρες, σχεδόν, που μένουν για την Ανάσταση είναι γεμάτες όμορφα πράγματα και όπως πάντα ζητάμε την βοήθεια σας.
ALLOS_ANURWPOS_250Την Παρασκευή 15/4 μαγειρεύουμε στην Νέα Πέραμο και πάλι στην είσοδο της Λαϊκής Αγοράς….το Σάββατο 16/4 μαγειρεύουμε στην πλατεία Έξω Βρύσης και την Κυριακή 17/4 στην Κεντρική Πλατεία Μεγάρων μετά τις 12.00 το μεσημέρι και εννοείτε ότι σας θέλουμε όλους εκεί….για μια κουβεντούλα ….για λίγο γέλιο…για ένα δάκρυ ….για όποιο συναίσθημα μας βγει βρε αδερφέ!
Με ρωτάτε συχνά αν μπορείτε να προσφέρετε και τις μέρες εκτός δράσης της Κοινωνικής Κουζίνας…φυσικά και μπορείτε και αυτό θέλουμε!! Ο άνθρωπος έχει ανάγκη κάθε μέρα , κάθε εποχή, κάθε ώρα!!
Και τώρα να σας ενημερώσω για την 3ήμερη δράση μας για την προετοιμασία για την Ανάσταση!!
Από την Τρίτη 19/4 έως την Πέμπτη 21/4 θα είμαστε στην κεντρική πλατεία Μεγάρων από τις 11.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα και θα μαζεύουμε τρόφιμα, λαμπάδες, τσουρέκια, αυγά σοκολατένια, αυγά κανονικά, κρέας, συκωταριές και ότι άλλο μπορεί να προσφέρει ο κάθε ένας από εμάς σε ένα τραπέζι για κάποιον ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ….Μια λαμπαδούλα και ένα αυγουλάκι θα κάνει ένα παιδί ευτυχισμένο, ένα κομμάτι κρέας θα κάνει έναν γονιό χαρούμενο που θα το προσφέρει στο παιδί του….και φυσικά Ανάσταση αυτό σημαίνει…Ανάσταση μέσα μας…να Αναστήσουμε τον καλό μας εαυτό, να δείξουμε αγάπη για τον συνάνθρωπο, να δείξουμε αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, να αγκαλιάσουμε τον μόνο, να χαϊδέψουμε ένα κακοποιημένο παιδί, να κάνουμε μπάνιο έναν γέρο ανήμπορο, να γεμίσουμε χαμόγελα τους ανθρώπους….Αυτό είναι η Ανάσταση!!! Οι λαμπάδες και όλα τα πράγματα που θα μαζευτούν θα πάνε σε οικογένειες συμπολιτών μας που έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και μικρά παιδιά καθώς και σε κάποιους ηλικιωμένους της ευρύτερης περιοχής.
Αν πάνε όλα καλά το Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι θα είμαστε στην Κεντρική πλατεία Μεγάρων με το τσουκαλάκι μας και θα φτιάχνουμε μαγειρίτσα για όλους…ελπίζουμε να μαζέψουμε με την βοήθεια σας τα υλικά και να γινει….θα σας ενημερώσουμε την άλλη εβδομάδα για αυτό!!
Αυτά είναι τα νέα της Κοινωνικής Κουζίνας ” O ΆΛΛΟΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΓΆΡΩΝ”!!
Ελπίζουμε στην συμμετοχή και βοήθεια σας την εβδομάδα που έρχεται….να προσφέρουμε και εμείς με τον τρόπο μας Ανάσταση….άλλωστε έχουν φροντίσει άλλοι για την μόνιμη ”Εβδομάδα των Παθών” που με τόσο πόνο ζούμε και νιώθουμε όλοι …ο κάθε ένας από εμάς στον δικό του Σταυρό!!! Καλή Ανάσταση ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!
Υ.Σ Το τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί μας για οτιδήποτε θέλετε είναι : 6985083373.
Ευχαριστώ πολύ
Θεανώ Λιόγρη