Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας ΠεράμουΣε πολύ ενδιαφέρουσα εξελίχθηκε η εκδήλωση για την διαχείριση των απορριμμάτων την οποία διοργάνωσαν οι Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου στην Πλατεία Λυτάρα (Μέγαρα) την Τετάρτη 24/6
Θέμα: «Η διαχείριση των απορριμμάτων  στις πόλεις μας μέσα από έναν βιώσιμο περιβαλλοντολογικό σχεδιασμό».
Κύριοι ομιλητές ήταν οι κ.κ. Γιώργος Ρηγόπουλος και Ανδρέας Πανταζόπουλος.
Ο κ. Ρηγόπουλος, ανέπτυξε τον σύγχρονο τρόπο διαχείρισης ο οποίος απαιτεί διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, τους διάφορους τρόπους επεξεργασίας και την ανάκτηση νέων προϊόντων.
Ο κ. Πανταζόπουλος, σύμβουλος επί περιβαλλοντικών θεμάτων του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων Νομού Αττικής ανέπτυξε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με το αναφερόμενος στην διαφορετική φιλοσοφία της νέας Περιφερειάρχου Ρ. Δούρου με αυτήν του τ. Περιφερειάρχη Ι. Σγουρού.
Η κατασκευή τεσσάρων μεγάλων κέντρων διαχείρισης απορριμμάτων Αττικής, προηγούμενος περιφερειακός σχεδιασμός, θα αντικατασταθεί από την δημιουργεί μικρών οργανωμένων χώρων επεξεργασίας απορριμμάτων και πράσινων σημείων μεταφορτώσεις σε πολλά σημεία της Περιφέρειας Αττικής.

Η δεύτερη πρόταση θέτει τον Δήμο Μεγαρέων σε πλεονεκτική θέση αφού μπορεί να εντάξει και να επαναλειτουργήσει την παλαιά χωματερή του στον νέο σχεδιασμό.

Την συζήτηση προλόγισε ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Γιάννης Μιχάλαρος ο οποίος αναφέρθηκε στο υψηλό κόστος το οποίο πληρώνουν οι δημότες των Μεγάρων για την διαχείριση των απορριμμάτων τους προσθέτοντας ότι η παράταξή του στηρίζει την πολιτική Δούρου και την χαρακτήρισε ως πολιτισμό και σύγχρονη αντίληψη.

Το ενδιαφέρον της εκδήλωσης ήταν προφανές και αυτό μαρτυρά η παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου Μεγαρέων Γιώργου Μιχάλαρου, του τέως Δημάρχου Γιάννη Μαρινάκη και του προέδρου του Συμβούλιου Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων Ηλία Μουσταΐρα.

Ακολούθησε συζήτησηΕνεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου

Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου

Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου

ENERG_POL_DIAX_APORRIMMATWN_5_550

Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου