Με ομιλία του ακαδημαϊκού, καθηγητή κ. Γ. Γιαννόπουλου, ο οποίος είναι επίτιμος δημότης Μεγαρέων, ξεκινά το MORFWTIKH_LESXH_DHMOY_150πρόγραμμα της Ενημερωτικής και Μορφωτικής Λέσχης του Δήμου Μεγαρέων.
Η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο. Ώρα έναρξης 20:30

Θέμα: «Προς μια βιώσιμη κινητικότητα, οικονομία και κοινωνία»

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Λέσχης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μιχάλαρος και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Λέσχης αναφέρει:
«Θέλω να πιστεύω ότι μαζί με τις εξαίρετες συνεργάτιδές μου στην Διοικούσα Επιτροπή της “ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ” του Δήμου Μεγαρέων, Κυρίες Ελένη Ρήγα, Λυκειάρχη, Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας,  Βανέσσα Μαυροειδή, Φιλόλογο – Νομικό,  Αντιδήμαρχο Μεγαρέων, Κατερίνα Καστάνη – Πούλου,  Φιλόλογο, Αντιπρόεδρο ΔΗΚΕΔΗΜΕ  και  Σεβασμία Δαγρέ – Ορφανού, Πτυχιούχο Πολιτικών Επιστημών, θα προσφέρουμε μέσω της “ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ” του Δήμου Μεγαρέων στον Μεγαρικό και Νεοπεραμιώτικο λαό, ένα Βήμα Πολιτισμού, Γνώσης και Επιστημονικής κατάρτισης.
Ευελπιστώ  σε ένα επιτυχημένο αυτοδιοικητικό θεσμό, με βάση την Γνώση, την Μόρφωση και την κατανόηση σοβαρών επιστημονικών και κοινωνικών ζητημάτων  σε όλες τις θεματικές ενότητες .
Θέλω να δοθεί σε όλους τους συμπολίτες η δυνατότητα να γνωρίσουν κορυφαία επιστημονικά θέματα. Να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ορίζοντες  στη σωστή ενημέρωση, που είναι ένα δυνατό όπλο για την κοινωνία του σήμερα και αφετηρία να πάει η Τοπική μας Κοινωνία μερικά βήματα μπροστά.
Ο μεγάλος μας στόχος είναι να φωτιστεί με άπλετο φώς η σύγχρονη ζωή με τις αλλόκοτες προκλήσεις της  και με ταυτόχρονη αναφορά  στις τοπικές μας ιδιαιτερότητες.
Με όλες αυτές τις σκέψεις  σε λίγες μέρες κάνουμε την έναρξη των προγραμμάτων της νεοϊδρυθείσης “ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ” του Δήμου Μεγαρέων , σε συνέχεια βεβαίως του παλαιού  επιτυχημένου θεσμού του “Λαϊκού πανεπιστημίου”, όπως είχε ονομαστεί τότε επί Διοικήσεως του Δήμου υπό του Δημάρχου κ. Δημητρίου Στρατιώτη από τον τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιατρού κ. Λουκά Μπισταράκη.»