Καταψήφισαν οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Νέας Περάμου Παναγιώτης Παρασκευάς και Φραντζής Φραντζής την πρόταση της πλειοψηφίας να διεκδικηθεί από τον Δήμο Μεγαρέων η χρήση και εκμετάλλευση του λιμανιού της Νέας Περάμου από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνος και το ΤΑΙΠΕΔ.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου 2016.
Πρόκειται για την πρωτοβουλία του Δήμου Μεγαρέων την οποία προς το παρόν ενέκριναν παμψηφεί τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων.

Όπως προέκυψε από την συζήτηση στην οποία παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Δήμας Και ο Δημοτικός Σύμβουλος  Ελευθέριος Κοσμόπουλος ο ΟΛΕ βρίσκεται σε αδυναμία να διοικήσει το λιμάνι στο οποίο υπάρχει μεγάλη αταξία, υπάρχουν βυθισμένα σκάφη τα οποία ρυπαίνουν τον χώρο αλλά είναι πρακτικώς αδύνατο να ανασυρθούν  και  δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για θέσεις  πρόσδεσης μη επαγγελματικών σκαφών.
Στον αντίποδα ο Δήμος Μεγαρέων είναι υποχρεωμένος να διατηρεί την καθαριότητα, να δίνει ηλεκτρικό ρεύμα και νερό στα σκάφη χωρίς να εισπράττει χρήματα.

Όποιος επιδιώξει να ανασύρει αυτό το ναυάγιο θα βρει τον μπελά του
Όποιος επιδιώξει να ανασύρει αυτό το ναυάγιο θα βρει τον μπελά του

Η αρνητική ψήφος των Παρασκευά και Φραντζή οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ναυταθλητικός Όμιλος Νέας  Περάμου έχει  αμφισβητήσει, με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την νομική διαδικασία με την οποία περιήλθε το λιμάνι στην ιδιοκτησία του ΟΛΕ.
Έτσι πρότειναν να περιμένει ο Δήμος έως ότου συζητηθεί το θέμα στο ΣτΕ και αναλόγως να πράξει. Από το ρεπορτάζ  έγινε γνωστό ότι  το κυρίως επιχείρημα του Ναυταθλητικού Ομίλου στηρίζεται στην άποψη ότι η διαπραγμάτευση με τον ΟΛΕ θα τον «νομιμοποιούσε» ως ιδιοκτήτη.
Την άποψη, η οποία επιδέχεται πολλούς χαρακτηρισμούς,  ουδέποτε εξέφρασε και υποστήριξε ο Δήμος Μεγαρέων.
Με την ψήφο τους οι Παρασκευάς και Φραντζής  συμφωνούν με την πρόταση ο Δήμος να περιμένει έως την εκδίκαση της προσφυγής.
Ο κ. Παρασκευάς προχωρεί στην εξής πρόταση «… να μην γίνει καμία παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ το οποίο δεν έχει καμία εκμετάλλευση αλλά μόνο ο Οργανισμός Λιμένων Ελευσίνας και να προχωρήσει ο Δήμος  σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση με Υπουργική Απόφαση για αποκλειστική διαχείριση»

Τελικά η πρόταση της πλειοψηφίας  πέρασε με τις ψήφους του προέδρου Δημοσθένη Λιώτα  και των Συμβούλων Ντίνας Πολιτάκου και Κωνσταντίνου Μπρούτα.

Μόνο με τη βοήθεια "του στρατηγού ανέμου" μπορεί να απομακρυνθεί αυτός ο σωρός το οποίο ήταν κάποτε ένα πλοίε σε τάκους
Μόνο με τη βοήθεια “του στρατηγού ανέμου” μπορεί να απομακρυνθεί αυτός ο σωρός το οποίο ήταν κάποτε ένα πλοίε σε τάκους

ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
Στο μεταξύ η χαώδης κατάσταση στο λιμάνι συνεχίζεται. Σκάφη ιδιωτών ηλεκτροδοτούνται και υδροδοτούνται με έξοδα του Δήμου χωρίς να εισπράττει αντίτιμο ο Δήμος.
Παράλληλα συζητείται ότι υπάρχει μια άτυπη ομάδα διοίκησης  η οποία κατανέμει τις θέσεις πρόσδεσης σκαφών άγνωστο με ποιά κριτήρια και ευλόγως δημιουργούνται δεύτερες σκέψεις για  ενδεχόμενες προεκτάσεις.

Ο Δήμος Μεγαρέων βρίσκεται σε κακή οικονομική  κατάσταση και είναι άδικο προς το κοινωνικό σύνολο να δαπανά χρήματα χωρίς να εισπράττει ανταποδοτικά έσοδα.

Στη σειρά φαίνονται 4 κιβώτια παροχής ηλεκτρικού (πίλαρ) από τα οποία ρευματοδοτούνται πολυτελή σκάφη αναψυχής
Στη σειρά φαίνονται 4 κιβώτια παροχής ηλεκτρικού (πίλαρ) από τα οποία ρευματοδοτούνται πολυτελή σκάφη αναψυχής
Αυτό το σκάφος έχει άγνωστο ιδιοκτήτη, είναι μισοβυθισμένο αλλά όποιος επιδιώξει να το ανελκύσει θα βρει τον μπελά του
Αυτό το σκάφος έχει άγνωστο ιδιοκτήτη, είναι μισοβυθισμένο αλλά όποιος επιδιώξει να το ανελκύσει θα βρει τον μπελά του