Σε δύσοσμη λίμνη έχει μετατραπεί ο κοινός ακάλυπτος χώρος των δύο μεγάλων πολυκατοικιών στη Νέα Πέραμο (28ης Οκτωβρίου 330) και οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση υφιστάμενοι τις συνέπειες του φαινομένου το οποίο οφείλεται σε υπερχείλιση βόθρου ή βόθρων.NEA_PERAMOS_POLYKATOIKIES

Οι μεν κάτοικοι των πολυκατοικιών ζουν με τις δυσοσμίες και τα επικίνδυνα βοθρολύματα, οι δε περίοικοι ανησυχούν πολύ γιατί τα νερά τα οποία υπερχειλίζουν από τους βόθρους κατευθύνονται προς την θάλασσα περνώντας από τα υπόγεια των σπιτιών τους.
Συγκεκριμένα, η απόσταση από την θάλασσα είναι περίπου 70 μέτρα και τώρα τίθεται ευθέως θέμα καταλληλότητας του νερού για κολύμβηση.

Όπως ενημερωθήκαμε από κατοίκους της περιοχής, η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Τα υπόγεια κτιρίων της οδού 25ης Μαρτίου αναδίδουν δυσοσμίες ενώ τα φρεάτια των συνδέσεων της ύδρευσης είναι γεμάτα από θολά βοθρολύματα.

Η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και κυρίως να διερευνηθούν δύο ερωτήματα.

  1. Γιατί το περιεχόμενο των βόθρων των πολυκατοικιών δεν αντλείται με βυτιοφόρο;
  2. Γιατί δεν συνδέεται η αποχέτευση των πολυκατοικιών με το νέο δίκτυο αποχέτευσης ώστε να οδηγούνται τα λύματα στο εργοστάσιο επεξεργασίας;

Για την άντληση των βόθρων ή όχι, τον λόγο έχει η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής υπάλληλοι της οποίας έκαναν αυτοψία στην αρχή της εβδομάδας και αναμένεται να πράξουν τα δέοντα.

Ο Δήμος Μεγαρέων δεν έχει ούτε €70 χιλιάδες να διαθέσει για τη λύση του προβλήματος
Για την σύνδεση των πολυκατοικιών με το δίκτυο αποχέτευσης την αποκλειστική ευθύνη έχει ο Δήμος Μεγαρέων.
Από υπηρεσιακούς παράγοντες έγινε γνωστό ότι αυτό που απομένει είναι να ηλεκτροδοτηθούν τα αντλιοστάσια του δικτύου αλλά ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα να διαθέσει  €70 χιλιάδες που κοστίζει η σύνδεση.

Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι οι οποίοι αναγκάζουν σε αδράνεια την Δημοτική Αρχή, είναι απαράδεκτο να επικρατούν τέτοιες συνθήκες στην πόλη και μάλιστα στην Νέα Πέραμο όπου γίνονται τεράστιες προσπάθειες για την τουριστική ανάπτυξή της.NEA_PERAMOS_POLYKATOIKIES_LYMATA_1

NEA_PERAMOS_POLYKATOIKIES_LYMATA_2

NEA_PERAMOS_POLYKATOIKIES_LYMATA_3
Όλα ήρεμα και όμορφα στην επιφάνεια στην οδό 25ης Μαρτίου. Τα προβλήματα όμως υπάρχουν αλλά δεν φαίνονται καθώς είναι “κάτω από το χαλί”