Για προσλήψεις από το παράθυρο κατηγορεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μεγάρων «Τώρα» Γιώργος mperdelhs1.jpgΜπερδελής τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη.
Αφορμή όσα πρόσφατα ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Κολλάτα και όσα συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις καθαρίστριες των δημοτικών σχολείων.

Ο συνδυασμός «Τώρα» απορρίπτει την μομφή του κ. Κολλάτα ότι οι προηγούμενες διοικήσεις προσλάμβαναν τις καθαρίστριες από το παράθυρο. Αντίθετα επισημαίνει ότι στο παρελθόν οι προσλήψεις των καθαριστριών αρχικά και η ανανέωση των συμβάσεων τους, γίνονταν  πάντα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και σε συνδυασμό με την πάγια τακτική σε όλους τους Δήμους.
Μάλιστα χαρακτηρίζει την επίθεση του κ. Κολλάτα σε όσους πολιτεύτηκαν στο παρελθόν ως αήθη αφού τους κατηγόρησε, ο πρώτος, για αδράνεια επί 20 χρόνια.
Ο «Τώρα» διατυπώνει την άποψη ότι «κάποιος σε μια θέση ευθύνης όπως αυτή που κατέχει ο κ. Κολλάτας, πρέπει να έχει πρώτα κάνει κάτι περισσότερο από τους προηγούμενους για να μπορεί να ασκεί κριτική αλλά και να  αμφισβητεί το έργο τους».

Επιπροσθέτως ο συνδυασμός Μπερδελή κατηγορεί τη Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων ότι

  • Η διαδικασία την οποία επέλεξε για τις προσλήψεις δεν προβλέπεται από κανένα νομοθετικό πλαίσιο
  • Δεν υπήρχαν κριτήρια μοριοδότησης
  • Δεν υπήρξε δράση δημοσιότητας ώστε, όπως ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος, να δοθεί η ευκαιρία σε χιλιάδες άλλους που περιμένουν δουλειά
  • Το μέλος της Επιτροπής Γιάννης Δημητρακόπουλος δηλώνει ότι η αξιολόγηση του δόθηκε έτοιμη σε χειρόγραφο
  • Διακατέχονται από σπουδή και δεν περιμένουν καν την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα προβλέπει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση