Βύζας-Μανωλάδα, Βύζας - Δόξα Νέας ΜανωλάδαςΣε έναν άνευρο αγώνα ο οποίος στο Β’ ημίχρονο προκάλεσε μεγάλο άγχος στους γηπεδούχους, ο Βύζας επικράτησε στις καθυστερήσεις της Δόξας Μανωλάδας με 2-1.

Πήγε στον Άδη και γύρισε ο Βύζας στο σημερινό ματς από το οποίο βγήκε τελικά νικητής.

Τέλος καλό όλα καλά;

Οι παίκτες του Βύζαντα μπήκαν πολύ προσεκτικά στο παιχνίδι με ενισχυμένη άμυνα και μοιρασμένες τις άλλες γραμμές.

Και στα δύο ημίχρονα ο Βύζας είχε υπεροχή αλλά οι φραουλοπαραγωγοί ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και έδειξαν τα δόντια τους δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και περισσότερες στο δεύτερο όταν σε μια από αυτές, στο 77΄, ο Μελετίδης βρέθηκε πίσω από τους αμυντικούς, από κανονική θέση, και πλασάρισε εύκολα τον Διαμάντη γράφοντας το 0-1 παγώνοντας την εξέδρα.
Παρά το σοκ και τα λίγα λεπτά τα οποία απέμεναν οι ποδοσφαιριστές του Βύζαντα ξύπνησαν και πίεσαν πετυχαίνοντας δύο γκολ, ανατρέποντας έτσι το εις βάρος τους αποτέλεσμα.
84΄ ισοφαρίζει ο Βύζας με τον Βλάχο ο οποίος τελείωσε μια φάση διαρκείας όπου παρά τις διαδοχικές ευκαιρίες η μπάλα δεν έλεγε να μπει στην αντίπαλη εστία.
Η πίεση συνεχίστηκε και στο
92΄  ο Μητρόπουλος δέχτηκε σέντρα από τον Δημακάκο και με κεφαλιά έγραψε το 2-1 λυτρώνοντας τους συμπαίκτες και τους φίλους του Βύζαντα.Βύζας-Μανωλάδα, Βύζας - Δόξα Νέας Μανωλάδας

Η Μανωλάδα του Μίλτου Γκόφα ήταν προφανές ότι κατέβηκε να πάρει το παιχνίδι με αντεπιθέσεις από την σφικτή αμυντική τακτική της. Τακτική η οποία απέδωσε εν μέρει.
Από την άλλη πλευρά ο Βύζας  έχει πολλά ελαφρυντικά. Στερήθηκε τις υπηρεσίες δύο βασικών αμυντικών του.
Αφενός ο Βασιλάκος αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς με τον Αστέρα Μαγούλας και τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές, αφετέρου ο Χουστουλάκης συμπλήρωσε 7 κίτρινες και υποχρεωτικά απέχει για δύο αγωνιστικές.
Οι συγκεκριμένες απουσίες άλλαξαν τα σχέδια του προπονητή Στασινόπουλου ο οποίος αναγκάστηκε να τραβήξει στην άμυνα τον επιτελικό μέσο Στρατάκη και έτσι να στερηθεί τις υπηρεσίες του στο κέντρο.

Παρά τις ουσιαστικές ελλείψεις και τις δυσκολίες, οι ποδοσφαιριστές του Βύζαντα θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο ή τις αρχές του δευτέρου αλλά μάλλον τους «υπνώτισε» η αμυντική και νωθρή απόδοση των παικτών της Μανωλάδας. Επί πλέον οι επιθετικοί του Βύζαντα, μέχρι το σημείο που δέχθηκαν το γκολ, διακρίθηκαν για τις βιαστικές και επιπόλαιες τελικές προσπάθειες για τις οποίες τιμωρήθηκαν με το 0-1.

Πέρα από αυτά, ωστόσο, ο Βύζας έδειξε, για μια ακόμα φορά, δυνατό χαρακτήρα και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε.

Στην επόμενη αγωνιστική, 21η , οι κιτρινόμαυροι έχουν ρεπό και στην 22η ταξιδεύουν για την Λέσβο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον τοπικό Αιολικό.

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανιά)
Βοηθοί: Μάμουρας (Τρίκαλα), Πυργάκης (Κόρινθος)

Βύζας (προπονητής Β. Στασινόπουλος): Διαμάντης, Αλεβίζος, δημακάκος, Διαμαντόπουλος, Κολιόπουλος (71΄ Ανδριανόπουλος), Σιδέρης, Βλάχος, Μιχαλόπουλος, Παπαδόπουλος Μ., Στρατάκης, Σελμανάι (54΄ Μητρόπουλος)
Αναπληρωματικοί: Χαμπιλάι, Τερεκανίδης, Χατζημελετιάδης, Κορομηλάς, Ντάτης

Δόξα Ν. Μανωλάδας (προπονητής Μ. Γκόφας): Τσάπαλος, Σωτηρόπουλος (27΄ Αϊβάνης), Μπίζος, Αδαμόπουλος, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Νικολόπουλος, Βάτσης, Μελετίδης, Αργυρόπουλος (10΄ Κοτσόκολος), Γούρμος
Αναπληρωματικοί: Πλαστουργός, Νικολακόπουλος, Δούρος, Λαθύρης, ΑναγνωστόπουλοςΒύζας-Μανωλάδα, Βύζας - Δόξα Νέας Μανωλάδας

Βύζας-Μανωλάδα, Βύζας - Δόξα Νέας Μανωλάδας

Βύζας-Μανωλάδα, Βύζας - Δόξα Νέας Μανωλάδας

Βύζας-Μανωλάδα, Βύζας - Δόξα Νέας Μανωλάδας