Στη συνεδρίαση της 21/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων βρέθηκε η επιτροπή αγώνα των καθαριστριών οι KAUARISTRIESοποίες εργάζονται στα σχολικά κτίρια των Μεγάρων.
Οι καθαρίστριες ζητούν την συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται στις θέσεις τους και να μην παραχωρηθεί η καθαριότητα των κτιρίων σε εργολάβους καθαριότητας.
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων απευθυνόμενη προς τους Δημοτικούς Συμβούλους τόνισε ότι η εργασία των καθαριστριών στα σχολεία καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες αφού δεν είναι δυνατό να νοηθεί σχολείο χωρίς καθαρό περιβάλλον.
Τα μέλη της επιτροπής κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση ψηφίσματος στήριξης το οποίο υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Σώμα.
Πέραν του ψηφίσματος, ιδιαίτερη τοποθέτηση έκανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγαρέων Αντώνης Χοροζάνης ο οποίος συμφώνησε και επικρότησε τον αγώνα των καθαριστριών.
Πρόσθεσε ότι οι καθαρίστριες θα έπρεπε να αποτελούν ένα και ενιαίο κομμάτι του προσωπικού των σχολικών μονάδων και πως οι θέσεις τους θα πρέπει να είναι πάγιες και διαρκείς όπως αυτές των εκπαιδευτικών