Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων αποφάσισε την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού Κολοκοτρώνη, στην Δημοτική Κοινότητα Μεγάρων, από την οδό 28η Οκτωβρίου μέχρι την οδό Γ. Μαυρουκάκη.
Πρόκειται για πολυσύχναστη οδό η οποία συνδέει την Πλατεία Δημαρχείου με την Πλατεία Β. Κωνσταντίνου (κεντρική) και στην οποία γίνεται κατάχρηση στάθμευσης αυτοκινήτων.
Το μικρό πλάτος των πεζοδρομίων αποτελεί εμπόδιο στο άνετο περπάτημα των πεζών οι οποίοι κατακλύζουν τον δρόμο κατά τις εργάσιμες ώρες.

Σήμερα το πλάτος των πεζοδρομίων κυμαίνεται από 55 έως 75 εκατοστά του μέτρου ενώ σύμφωνα με την μελέτη πρόκειται να αυξηθεί σε 1,90μ. έως 2.5μ.
Η οδός θα παραμείνει και στην διάθεση των οχημάτων αλλά μόνο για διέλευση.ODOS_KOLOKOTRWNH_550

Μετά την διαμόρφωση, το κόστος της οποίας θα καλυφθεί από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της οδού, το πλάτος του δρόμου πρόκειται να περιορισθεί στα 3 μέτρα ενώ με δέντρα και φωτιστικά θα εμποδισθεί η στάθμευση στα πεζοδρόμια.

Η δημοτική αρχή δεν επέλεξε να μετατρέψει την οδό Κολοκοτρώνη σε πεζόδρομο μα βασικό επιχείρημα το γεγονός ότι για να νομιμοποιηθεί η πεζοδρόμηση θα χρειαζόταν πολύς χρόνος λόγω της σχετικής γραφειοκρατίας.

Σχετικά με το έργο ο επικεφαλής του «Τώρα» Γιώργος Μπερδελής δήλωσε ότι «κάθε ενέργεια διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων είναι προς όφελος του πολίτη» και παρότρυνε τον Δήμαρχο να προχωρήσει και σε περισσότερες παρόμοιες ενέργειες ή και πεζοδρομήσεις όπου αυτό είναι δυνατό.

Την άποψη ότι ένα έργο σαν κι αυτό αποτελεί αποσπασματική ενέργεια, εξέφρασε ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Γιάννης Μιχάλαρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι αφενός πρέπει να γίνονται αναπλάσεις ανά οικοδομικό τετράγωνο, αφετέρου να πραγματοποιηθεί μια «μεγάλη και οραματική» ανάπλαση.