Η Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων σηκώνει το γάντι και απαντά στις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου της ΕπιτροπήςΛαϊκή Συσπείρωση Αττικής Παιδείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεγάρων Γιάννη Κολλάτα σχετικά με την μη ανανέωση των συμβάσεων τις οποίες είχαν οι καθαρίστριες με τα σχολεία της Επιτροπής.
Οι συμβάσεις έληξαν την 30η Ιουνίου και η Επιτροπή αντί να τις ανανεώσει, όπως ήταν η κοινή διαχρονική πρακτική, αποφάσισε να επαναπροκηρύξει τις θέσεις βασισμένη σε δύο λόγους.

  • Ότι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Επιτροπής να καθαρίζουν τις τουαλέτες πριν την λήξη του ωραρίου
  • Ότι έπρεπε να επανεξετασθούν τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια της πρόσληψης

Με ανακοίνωσή της η ΛΣΜ εκφράζει την άποψη των μελών της σε πολλά σημεία παρουσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο μια κατά την θεώρησή της φιλεργατική στάση με κύριο επιχειρήματα την δημιουργία μονίμων θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα και την ανάληψη ασφαλούς εργοδοτικού ρόλου εκ μέρους του δημοσίου.
Κατηγορεί επίσης την Δημοτική Αρχή ότι αναζητεί εθελοντές, προφανώς εννοώντας ότι η έννοια του εθελοντισμού γίνεται όχημα εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Τέλος επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο οι συμβάσεις των καθαριστριών ανανεώνονται κάθε χρόνο και οποιαδήποτε καινούργια σύμβαση αφορά μόνο κενές θέσεις.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση