Χρήστος ΠαπαηλίαςΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΗΠΙΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ, ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!

Αργά αλλά, σταθερά χειρότερος θα καθίσταται ο καιρός από τις επόμενες ώρες, αρχικά με βαρύτερη συννεφιά, βαθμιαία με λίγες βροχές και στη συνέχεια με βροχές και καταιγίδες! Το σύστημα που θα μας επηρεάσει θα δώσει αυτούσιο τα πρώτα αυτά φαινόμενα! Στη συνέχεια όμως θα ενισχυθεί στην Κεντρική Μεσόγειο και από την ψυχρή αέρια μάζα που θα έρθει να το υποστηρίξει και η επιδείνωση του καιρού θα γίνει ραγδαία με έντονα φαινόμενα που οπωσδήποτε, σε πολλές περιοχές της χώρας μας θα έχουν επικίνδυνο χαρακτήρα!
Η Αττική φαίνεται ότι θα είναι μέσα και μάλλον καμία περιοχή της χώρας μας δε θα εξαιρεθεί! Αυτό που με τα μέχρι τώρα στοιχεία μου φαίνεται εντυπωσιακό είναι η διάρκεια που φαίνεται ότι θα έχει αυτή η κακοκαιρία, δηλαδή τα έντονα φαινόμενα θα “κάνουν” κύκλο για αρκετές ημέρες!
Στο νομό τις επόμενες ώρες θα συννεφιάσει περισσότερο χωρίς να φαίνεται κάποιο αξιόλογο φαινόμενο και μάλλον αυτά θα αφορούν τα πιο ΒΒΑ τμήματα του νομού.
Αύριο όμως, από νωρίς το πρωί κιόλας θα αρχίσει να σιγοβρέχει κυρίως στα Δυτικά του νομού αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με μικρά ανοίγματα! Από  το απόγευμα πάντως ο καιρός θα βαρύνει και θα αρχίσει να βρέχει συνεχόμενα με τάση να ενταθούν τα φαινόμενα! Υπάρχει πιθανότητα για καταιγίδα μικρής διάρκειας μέσα στο βράδυ! Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη παύση προς τη νύχτα ωστόσο προς το πρωί της Πέμπτης φαίνεται να έχουμε ραγδαία επιδείνωση με πολύ δυνατές βροχές που δεν αποκλείεται να έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα! Η εμπροσθοφυλακή των μετώπων, ειδικά αυτή την περίοδο του έτους συνήθως προμηνύει επικίνδυνο καιρό!
Και έχουμε και συνέχεια! Τα συστήματα αυτά, παραδοσιακά αλλάζουν ώρες, τροχιές κατεύθυνσης και συνεπώς και… περιοχές προτίμησης οπότε θα χρειάζεται η συνεχής παρακολούθηση από τους προγνωστες καθώς και συνεχείς ενημερώσεις από όλους και για οποιαδήποτε δραστηριότητα!

Καλό απόγευμα σε όλους!

Χρήστος Παπαηλίας
Δασοπόνος & Τεχνολόγος Φυσικού Περιβάλλοντος