Την ίδρυση Κέντρου ή Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σχεδιάζει ο Δήμος Μεγαρέων και κάνει έρευναKDAP_550 ώστε να βγουν συμπεράσματα για το τι είδους δημιουργική απασχόληση επιθυμούν οι γονείς, οι εντός του Δήμου Μεγαρέων, για τα παιδιά τους.
Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.
Στην ανακοίνωση του Δήμου δεν γνωστό αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΚΔΑΠ πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από την ΕΕΤΑΑ ή από τον Δήμο.
Σε περίπτωση κατά την οποία το ή τα ΚΔΑΠ, δεν διευκρινίζεται, είναι χρηματοδοτούμενο, αφορά σε εργαζόμενης μητέρες στην ιδιωτικό τομέα, ελεύθερες επαγγελματίες και άνεργες και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών.
Τα εν λόγω κέντρα λειτουργούν καθημερινά από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούλιο, απογευματινά τμήματα με δραστηριότητες όπως εικαστικά, θεατρικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, μουσικοκινητική αγωγή, αθλήματα, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, χωρίς υποχρέωση καθημερινής προσέλευσης.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του καλοκαιριού τα ΚΔΑΠ λειτουργούν κατά τις πρωινές ώρες.

Στην παρούσα φάση, ο Δήμος Μεγαρέων απευθύνει ερωτηματολόγιο προς τους ενδιαφερομένους γονείς όπου αυτοί καλούνται να απαντήσουν επωνύμως, και αφού δηλώσουν την κλίμακα του εισοδήματός τους, τι δραστηριότητες θα επιθυμούσαν για τα παιδιά τους.

Ακολουθεί , εδώ, το ερωτηματολόγιο