Την Πέμπτη, 30 Απριλίου, μία από τις μεγαλύτερες συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας, η Ιωάννα Καρυστιάνη, τίμησε με την παρουσία της το Γενικό Λύκειο Νέας Περάμου σε μια συνάντηση αποκλειστικά για μαθητές.
Στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου παιδιά από τις τρεις τάξεις του Λυκείου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τη συγγραφέα, να μιλήσουν μαζί της και να μοιραστούν προβληματισμούς τους.
Η επίσκεψη της κ. Καρυστιάνη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των φιλολόγων του σχολείου Αγγελικής Πεχλιβάνη και Κατερίνας Κωστή.
Με αφορμή την ταινία «Μικρά Αγγλία», η συγγραφέας μίλησε στους μαθητές για την πεζογραφία, τον κινηματογράφο και την τέχνη γενικότερα, κερδίζοντάς τους με τον απλό, άμεσο και ζεστό λόγο της. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να μιλήσει με το δικό της τρόπο για την οικονομική και κοινωνική κρίση και να δείξει το βαθύ ενδιαφέρον της για τα νέα παιδιά, που βιώνουν την αβεβαιότητα και το φόβο για το μέλλον τους: «Παιδιά, η ποίηση σήμερα βρίσκεται στο «βερεσέ», στο «αν έχω, έχεις κι εσύ», στο «όλοι μαζί» … στο προπέρσινο φόρεμα, το μπαλωμένο˙ αυτά είναι τα σημαντικά πράγματα σήμερα, παιδιά μου», είπε.

Οι μαθητές και οι καθηγητές του ΓΕΛΝΠ την ευχαριστούν θερμά για την παρουσία τηςKARYSTIANH_GEL_550