Μνημόσυνο Βαρθολομαίου, ΒαρθολομαίοςΤο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Βαρθολομαίου του Α΄ τελέστηκε στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων σήμερα, Σάββατο 28 Αυγούστου.
Οι κοινωνίες των κατά τόπους ενοριών της Μητροπόλεως και ο κλήρος τίμησαν τη μνήμη του εκλιπόντος με την παρουσία τους στο μνημόσυνο.
Ο Βαρθολομαίος, μια εξέχουσα πνευματική μορφή, ήταν ο Μητροπολίτης ο οποίος διαμόρφωσε την πνευματική και διοικητική δομή της Μητρόπολης από το 1974.

Πρωτοπόρος σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, ίδρυσε εδώ και πολλά χρόνια, αρκετά πριν ξεσπάσει η κρίση στη χώρα, το Γενικό Ταμείο Έργων Φιλανθρωπίας, την Τράπεζα Αίματος, την Τράπεζα Αγάπης (συσσίτιο), το Παντοπωλείο Αλληλεγγύης.
Όλες οι συγκεκριμένες δομές λειτουργούν με αποτελεσματικότητα προσφέροντας βοήθεια και στήριξη σε αναξιοπαθούντες σε όλη την επικράτεια της Μητροπόλεως.

Για την προσωπικότητα του Βαρθολομαίου μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος, καταγόμενος από την Σαλαμίνα και ο οποίος υπήρξε πνευματικό του παιδί.
Τον περιέγραψε ως εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα και τον χαρακτήρισε ως τον θεμέλιο λίθο της τοπικής εκκλησίας.
Με έκδηλη την συγκίνηση στις εκφράσεις του ο κ. Ιγνάτιος ζήτησε από τα μέλη της τοπικής εκκλησίας να τον μνημονεύουν πάντα.

Επικεφαλής των παρόντων αρχιερέων ήταν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνος. Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες κ.κ. Ιγνάτιος Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιος Δημητριάδος και Αλμυρού, Δωρόθεος Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου, Ιερόθεος Ζιχνών και Νευροκοπίου, Γρηγόριος Καμερούν, Κύριλλος Κηφισίας, Αμαρουσία και Ωροπού, Νάρκισσος Νουβίας.

Και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι κ.κ. Δωρόθεος Ελευσίνας και Σαλώνων Αντώνιος.Μνημόσυνο Βαρθολομαίου, Βαρθολομαίος

Μνημόσυνο Βαρθολομαίου, Βαρθολομαίος

Μνημόσυνο Βαρθολομαίου, Βαρθολομαίος

Μνημόσυνο Βαρθολομαίου, Βαρθολομαίος

Μνημόσυνο Βαρθολομαίου, Βαρθολομαίος