Την επίσκεψή των μελών του στον Δήμαρχο Μεγαρέων ανακοίνωσε σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων
Η επίσκεψη, η οποία έγινε σε «πολύ θετικό κλίμα» πραγματοποιήθηκε την 29/4/2015.

Συζητήθηκαν τα θέματα:

  • Ίδρυση  Δημοτικών Αγορών σε Μέγαρα και Κινέττα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, σε προϊόντα γης και θάλασσας. (Μέσω προγράμματος κλιματικής αλλαγής )
  • Ανάπλαση οδών Σηλυβρίας έως Βυζαντίου και Θ.  Τσεκέ
  • Εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για «Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Στάθμευσης με ηλεκτρονικά μέσα στο κέντρο της πόλεως»
  • Μίσθωση ελευθέρων οικοπέδων στο κέντρο της πόλεως για χρήση στάθμευσης
  • Πρόταση του Ε.Σ.Μ. για κατάργηση στάθμευσης στο τρίγωνο Μ. Ζαχαρία  – Παλαιολόγου και ανάπλαση της  περιοχής

Εμπορικός Σύλλογος ΜεγάρωνΣτην συνάντηση

  • Εξετάστηκε η ιδέα για μελλοντικό σχέδιο – μελέτη πεζοδρόμησης  28ης Οκτωβρίου και του ευρύτερου κέντρου των Μεγάρων με πρόσβαση μέσου ήπιας κυκλοφορίας (τρενάκι)
  • Προτάθηκε για την αναβάθμιση ποιότητας της πόλης η ένωση, για πεζούς και ποδηλάτες, των πλατειών Φρειδερίκης (Λυτάρα), Ολυμπιονικών  και Βασ. Κωνσταντίνου (Κεντρική) ώστε ο μελλοντικός επισκέπτης να μπορεί να περιηγηθεί άνετα και χωρίς κίνδυνο στο κέντρο της πόλεως
  • Συμμετοχή στο πρόγραμμα Open Malls που πιλοτικά έχει τρέχει σε έξι δήμους στη χώρα μας και το οποίο αφορά στην οπτική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου και την σήμανση πινακίδων προορισμών στην πόληΣτο ίδιο πρόγραμμα μπορεί να ενταχθεί και η αναβάθμιση του παλαιού σταθμού ΟΣΕ.
  • Προτάθηκε στον Δήμαρχο η ανάδειξη των δύο λόφων σε παραδοσιακούς οικισμούς με μικρή αύξηση συντελεστή εάν επιτρέπεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να πάρουν μία μορφή που μέχρι τώρα δεν είχαν
  • Ολοκλήρωση έργων στους περιφερικούς εμπορικούς δρόμους (πεζοδρόμια-φωτισμός σήμανση), ΠΕΟΑΚ – Λ. Αλεποχωρίου όπως στην οδό Βυζαντίου, τουλάχιστον όπου υπάρχουν επιχειρήσεις

Ο Ε.Σ.Μ. μετέχει ενεργά σε όλες τις  εκθέσεις  που διοργανώνει η ΔΗΚΕΔΗΜΕ όπως και στο Χριστουγεννιάτικο χωριό και συγχαίρει τον Δήμο μας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης Μεγάρων Γη εκτός της πόλης μας.

Στην συνέχεια συζητήθηκαν εκτενέστερα θέματα όπως καθαριότητα – ανακύκλωση – δεντροφυτεύεις αλλά και το πολύ σημαντικό θέμα της ασφάλειας  στην πόλη, έλεγχος νομιμότητας  παζαριών και λαϊκών αγορών και ίδρυση δημοτικής αστυνομίας.

Επιπλέον εάν υπάρχει θέμα στέγασης Μεταναστών ή μεταφορά άλλων Τσιγγάνων στην περιοχή μας.

Αναπτύχθηκε η θέση του Ε.Σ.Μ. για την ίδρυση φορέα Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγάρων για την συνέχιση και ολοκλήρωση έργων υποδομής στην ΒΙ.ΠΕ. Μεγάρων.

Ο Ε.Σ.Μ. πιστεύει ότι με την ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας η οποία θα ενώνει τις γύρω περιοχές με την μητρόπολη του δήμου θα ωφελήσει τα μέγιστα την τοπική αγορά.

Ο Ε.Σ.Μ. διεκδικεί  την κατάργηση διοδίων από και προς Κινέττα- Μέγαρα-Ν. Πέραμο αλλά και την μείωση 50% του εισιτηρίου του προαστιακού από και προς Κινέττα-Μέγαρα-Ν. Πέραμο για τους κατοίκους τις περιοχής.

Στην συνάντηση υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων και γνωρίζοντας την οικονομική δυσχέρεια που βρίσκεται ο δήμος, ο Ε.Σ.Μ. είναι διαθέσιμος να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις και να στηρίξει το έργο της δημοτικής αρχής.