Την άποψή του καταγράφει ο Δημήτρης Αγιομυργιαννάκης, στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, σχετικά με το ποσοστό τοAGIOMYRGIANNAKHS οποίο κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές και την εξέλιξή του σε σοσιαλδημοκρατικό πρωσοποπαγές κόμμα.

Δεν πρόκειται, υποστηρίζει,  για αποτέλεσμα – θρίαμβο όπως το βλέπουν πολλοί στο κυβερνόν κόμμα και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης αλλά στην ουσία για ήττα ενός αριστερού κόμματος το οποίο, μέχρι τον Ιανουάριο, διατυμπάνιζε την προσήλωση του στην αναγκαιότητα ενεργού συμμετοχής του λαϊκού παράγοντα στις πολιτικές εξελίξεις.

Εξοικείωση και Παραίτηση: Το επικίνδυνο διπλό μήνυμα των πρόσφατων εκλογών

του Δημήτρη Ν. Αγιομυργιαννάκη*

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου αντιμετωπίστηκε από πολλούς, ακόμη και μέσα στο ίδιο το κόμμα αυτό, ως ανέλπιστη έκπληξη (ως προς την έκταση της νίκης τουλάχιστον) ή ακόμη και ως ένας προσωπικός θρίαμβος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται βεβαίως για μια μαγική επικοινωνιακή εικόνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δε θριάμβευσε στις εκλογές, όπως προσπαθούν καθημερινά να μας  πείσουν οι συστημικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης και κάποια από τα στελέχη του, αλλά αντιθέτως απέσπασε μόλις το 20% του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (χάνοντας σε απόλυτους αριθμούς 326000 ψήφους σε μόλις 8 μήνες) έχοντας μάλιστα ταυτόχρονα οδηγήσει σε παραίτηση  το 7% των ψηφοφόρων του Ιανουαρίου (περίπου 654000 πολίτες αν αφαιρεθούν οι 109159 που διαγράφησαν από τους εκλογικούς καταλόγους μεταξύ Ιανουάριου-Σεπτέμβριου 2015). Το γεγονός αυτό το δίχως άλλο αποτελεί από μόνο του ένα κόλαφο για ένα αριστερό κόμμα το οποίο, μέχρι τον Ιανουάριο, διατυμπάνιζε την προσήλωση του στην αναγκαιότητα ενεργού συμμετοχής του λαϊκού παράγοντα στις πολιτικές εξελίξεις. ……

Η συνέχεια εδώ