Προβλήματα με την λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας κοπριάς και παραγωγής κομπόστ φαίνεται να αντιμετωπίζει η εταιρεία του Δήμου Μεγαρέων ΔΕΜ ΑΕ.
Ο αδυσώπητος ανταγωνισμός της αγοράς μεταξύ εταιριών οι οποίες ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος δεν άφησε ανέγγιχτη την εν λόγω δημοτική εταιρεία η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επεξεργασία της κοπριάς πτηνοτροφείων και συντελεί σε μεγάλο βαθμό στην απορρύπανση του περιβάλλοντος.
Όπως αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30/3, η ΔΕΜ, η οποία ξεβρωμίζει την παραγωγική πεδιάδα των Μεγάρων ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί τους πτηνοτρόφους με την υποδοχή της κοπριάς των ορνίθων και την παραγωγή κομπόστ, δέχεται πιέσεις και καταγγελίες για την λειτουργία της από ανταγωνίστρια εταιρεία. Έτσι το εργοστάσιο επεξεργασίας της κοπριάς κινδυνεύει να διακόψει την λειτουργία του.
Για τον λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να λάβει απόφαση με την οποία θα αναγνωρίζει την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα ύπαρξης του εργοστασίου ώστε να υπηρετεί το περιβάλλον.
Η εν λόγω ανταγωνίστρια εταιρεία, το όνομα της οποίας αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά της λειτουργίας του εργοστασίου της ΔΕΜ της οποίας το μάνατζμεντ έχει η εταιρεία ΜΕΓΑ ΕΚΟ.Εργοστάσιο επεξεργασίας κοπριάς

Όπως ανέφερε ο κ. Σταμούλης, τυχόν διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας κοπριάς θα έχει επίσης καταστρεπτικές οικονομικές επιπτώσεις στους ντόπιους πτηνοτρόφους και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία αφού το κόστος μεταφοράς και διάθεσης της κοπριάς θα εκτοξευθεί στα ύψη.

Την ανάγκη της στήριξης της εταιρείας στο δικαστήριο με την συγκεκριμένη απόφαση υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Δήμας ο οποίος έχει χρηματίσει προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής.
Επεσήμανε μάλιστα ότι οι αυστηροί ισχύοντες περιβαλλοντικοί νόμοι προσδίδουν ευθύνη όχι μόνο στους πτηνοτρόφους για την ανεξέλεγκτη απόφαση της κοπριάς αλλά και τους αγρότες οι οποίοι την χρησιμοποιούν στις καλλιέργειές τους.

Παρέμβαση υπέρ της εισήγησης του Δημάρχου έκανε επίσης το μέλος του ΔΣ του Συνεταιρισμού Πτηνοτρόφων Χρήστος Μαρκάκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση σύμφωνα με την εισήγηση ενώ ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε να επαναφερθεί το θέμα προς συζήτηση στο σώμα με σκοπό την παρουσίαση και ανάλυση των κινδύνων οι οποίοι απειλούν το εργοστάσιο επεξεργασίας κοπριάς