Από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων Γιώργο Μιχάλαρο λάβαμε επιστολή η οποία απαντά στην επιστολή – καταγγελία του συνδυασμού Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα, του τ. Δημάρχου Ι. Μαρινάκη, στην οποία είχε καταγγελθεί αήθης επίθεση εναντίον του Δημοτικού Συμβούλου  Ελ. Παπαλευθέρη κατά τη διάρκεια της συζήτηση για την λήψη δανείου εκ μέρους του Δήμου. (εδώ το σχετικό δημοσίευμα)

Ο κ. Μιχάλαρος εκφράζει την δυσαρέσκειά του προς τον κ. Μαρινάκη ο οποίος, σύμφωνα με την επιστολή, δημιούργησε τεχνητή ένταση κάνοντας προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο, ότι δήθεν δεν προφύλαξε τον κ. Παπαλευθέρη από τις επιθέσεις του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το υβρεολόγιο των «ομοσταύλων» του.
Ο κ. Πρόεδρος δεν αποδέχεται την κατηγορία, μάλιστα χαρακτηριστικά καταγγέλλει τους συντάκτες της ανακοίνωσης επιστρέφοντάς τους, τους απαράδεκτους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Μιχάλαρου

«Στον τοπικό τύπο της προηγούμενης εβδομάδας δημοσιεύθηκε μια απρεπέστατη ανακοίνωση του Συνδυασμού MIXALAROS_GIWRGOS_200_C«ΜΕΓΑΡΑ- Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» (του κ. Ι. Μαρινάκη), με θέμα την τάχα «Αήθη Επίθεση» στον κ. Ε. Παπαλευθέρη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Φεβρουαρίου 2016.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορούσε την συζήτηση για την αναχρηματοδότηση όλων των δανείων του Δήμου μέσω Τ.Π & Δανείων.
Μέσα στις διάφορες τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων ήταν και αυτή του εκλεκτού φίλου και συναδέλφου (Δημοτ. Συμβούλου) Ιατρού κ. Ελ. Παπαλευθέρη, η οποία ήταν πολιτική τοποθέτηση, καυστική μεν αλλά με ευπρεπή λόγο.

Στον αντίλογο της απάντησης ο κ. Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ι. Πολυχρόνης έκαναν μια επίσης πολιτική τοποθέτηση στον κ. Παπαλευθέρη με επίσης πολιτικό λόγο, χωρίς κανέναν υβριστικό όρο.

Ουδείς έβρισε στην τοποθέτηση του. Ο κ. Μαρινάκης δημιούργησε μια τεχνητή ένταση κάνοντας προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο , ότι τάχα δεν προφύλαξε τον κ. Παπαλευθέρη από τις….  επιθέσεις Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, και ότι εγώ απολάμβανα το υβρεολόγιο των «Ομοσταύλων» μου.
Αντίθετα εγώ από το προεδρείο είπα στον κ. Παπαλευθέρη : «Θέλω να σας διαβεβαιώσω κ. Παπαλευθέρη ότι δεν σας ειρωνεύτηκε κανείς και η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως ύβρις και ειρωνεία».

Στους συντάκτες της κατάπτυστης αυτής ανακοίνωσης που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο και στον επικεφαλής του συνδυασμού που την ενέκρινε, θέλω να απαντήσω λέγοντάς τους : «Σας επιστρέφω στο πρόσωπό σας την απαράδεκτη και υβριστική λέξη «Ομόσταυλοι» που εκτοξεύσατε για τον Δήμαρχο, για εμένα και για τον Αντιδήμαρχο κ. Πολυχρόνη.
Το πολιτικό ήθος και ο πολιτικός πολιτισμός του καθενός είναι αποτυπωμένος στο λόγο του και στα γραπτά του και καθρεφτίζει τον πολιτικό του χαρακτήρα  και τη προσωπικότητά του».

Κλείνοντας θέλω να τονίσω : Είμαι ριζικά αντίθετος με τις ανούσιες δημόσιες πολιτικές διαμάχες, που αναμφισβήτητα κουράζουν τους πολίτες, οι οποίοι αναμένουν από τους αιρετούς να σκύβουν στα τοπικά προβλήματα, αφήνοντας πίσω τους τις πολιτικάντικες και παραπλανητικές αντιπαραθέσεις.

Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σιωπούν σε συκοφαντικές και υβριστικές πολιτικές επιθέσεις, όπως αυτή του συνδυασμού του κ. Μαρινάκη. Πολλές φορές η σιωπή μπορεί να χαρακτηριστεί ως παραδοχή, απαράδεκτων φράσεων ή λέξεων.
Σε αυτό και μόνο οφείλεται η παρούσα  δική μου απάντηση.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία της επιστολής μου»
Γεώργιος Δ. Μιχάλαρος
Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου
Δήμου Μεγαρέων