Την Τρίτη 4 Αυγούστου δημοπρατήθηκε από τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο του Νομού Αττικής το έργο αποκατάστασης της χωματερής του Δήμου Μεγαρέων.
Η χωματερή βρίσκεται στη θέση Καμπία και το κόστος της αποκατάστασης προϋπολογίζεται να ανέλθει στο ποσό των €6 εκατομμυρίων.
Την αποκατάσταση της χωματερής είχε σχεδιάσει και εντάξει στο πρόγραμμα της Περιφέρειας ο τέως Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός μετά από πρωτοβουλίες της Διοίκησης Μαρινάκη.
Μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμού ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής ήταν ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων Ιερόθεος Πολυχρόνης ο οποίος δήλωσε:
«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη με πολλαπλά οφέλη για το Δήμο Μεγαρέων και όλους τους δημότες μας. Ένα έργο που θα συμβάλλει στην αποκατάσταση του χώρου της παλιάς Χωματερής και θα αλλάξει την όλη εικόνα της ευρύτερης περιοχής και ασφαλώς θα αναβαθμίσει και θα προστατεύσει το Περιβάλλον και την αισθητική του χώρου και πολύ σύντομα θα αποδοθεί στο Δήμο και στην τοπική Κοινωνία.
Επιτέλους οι συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου  Μεγαρέων και οι πιέσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και στην Κυβέρνηση έφεραν  θετικό αποτέλεσμα».

Οι εργασίες θα χρηματοδοτηθούν από πόρους της Περιφέρειας, αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και να ολοκληρωθούν σε διάστημα 6 μηνών.XWMATERH_550