Στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας καταγγέλλει ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης τις MEGARA_NEO_JEKINHMA3.jpgπρακτικές διαχείρισης σκουπιδιών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.
Αιτία πολέμου η εναπόθεση σκουπιδιών στις Ελαιοδεξαμενές και στην περιοχή «Πάνου Ρέμα».
Υπεύθυνος όχι μόνο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σταύρος Φωτίου αλλά και ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης κατά τον τέως Δήμαρχο Γιάννη Μαρινάκη.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού Μέγαρα-Νέα Πέραμος, Νέο Ξεκίνημα τα λέει όλα

ΣΟΒΑΡΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΙΚΟ ΚΑΜΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

MARINAKHS4Το πρόβλημα της καθαριότητας είναι πράγματι μεγάλο και γιγαντώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η διοίκηση μας δοκιμάστηκε πολύ και αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των απορριμμάτων. Όπως είναι γνωστό τα απορρίμματα πάσης φύσεως, εκτός από τα ανακυκλούμενα μεταφέρονται στη Φυλή, με βάση την υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ του δήμου Μεγαρέων και του ΕΔΣΝΑ.
Το τίμημα για το δήμο μας ήταν αβάσταχτο. Πληρώναμε κάθε μήνα το ποσό των 200.000 ευρώ στον ΕΔΣΝΑ και το Υπουργείο Εσωτερικών και αν σε αυτό το ποσό προσθέσουμε τα μεταφορικά και τις ζημιές των οχημάτων, το κόστος έφτανε τα 2.000.000 ευρώ το χρόνο! Μετά την εκκαθάριση που ζητήσαμε το 2013, επειδή θεωρούσαμε υπερβολικό το ποσό που αποδίδαμε, ήρθε απάντηση από τον ΕΔΣΝΑ στις αρχές του 2014 σύμφωνα με την οποία η παρακράτηση που θα γινόταν για το 2014 ανερχόταν στο συνολικό ετήσιο ποσό των 230.000 ευρώ περίπου και η μειωμένη καταβολή θα ξεκινούσε από το β΄τρίμηνο του 2014. Δηλαδή απελευθερώσαμε  τη διοίκηση του κ. Σταμούλη από  έναν  μεγάλο βραχνά και έτσι κάθε μήνα η νέα διοίκηση πληρώνει πλέον 24.000 ευρώ περίπου!
Αντί λοιπόν η σημερινή διοίκηση να επενδύσει αυτή την εξοικονόμηση που καταφέραμε στην καλύτερη και αποδοτικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της καθαριότητας εφηύρε καταρχήν την εναπόθεση των σκουπιδιών στις ελαιοδεξαμενές στο Πέραμα και ακολούθως σε παραρεμάτιο χώρο στη θέση «Πάνου Ρέμα»! Αυτός είναι ο σύγχρονος τρόπος διαχείρισης των σκουπιδιών από τη νέα διοίκηση του δήμου μας. Ο δε αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Φωτίου παραδέχτηκε δημόσια, στην αίθουσα του δημ. συμβουλίου ότι όντως ο δήμος μετέφερε τα σκουπίδια στη συγκεκριμένη περιοχή και μας κατηγόρησε για παρακολούθηση, ενώ συγχρόνως εξέφρασε την άποψη ότι «μας πονάει» που αυτοί μπορούν και μαζεύουν τα σκουπίδια με αυτό τον τρόπο! Τέτοια αποκομιδή σκουπιδιών σας τη χαρίζουμε κ. Φωτίου.XWMATERES_TWRA_728
Όμως την ευθύνη γι αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή δεν τη φέρει μόνο ο κ. Φωτίου. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος γνώριζε από την αρχή ότι συντελείται αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα.
Ο σημερινός Δήμαρχος ήταν αυτός που κατήγγειλε συνεχώς τη διοίκηση μας στον τομέα της καθαριότητας και καλούσε κάθε λίγο και λιγάκι τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.
Ο σημερινός Δήμαρχος είναι αυτός που παρανομεί και με τις εντολές του – όπως διατυμπανίζει κάθε τόσο ο Αντιδήμαρχος κ. Φωτίου – έχει προκαλέσει ήδη στους πρώτους έξι μήνες της διοίκησης του, τεράστια ρύπανση στο περιβάλλον.
Η παράταξη μας έχει ιερή υποχρέωση απέναντι στους δημότες, αλλά κυρίως απέναντι στα παιδιά μας να προασπίσει τα συμφέροντα τους και να προστατεύσει την υγεία τους. Το φωτογραφικό υλικό αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα του εγκλήματος που επιτελέστηκε. Το υλικό αυτό έχει ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και στο Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τις περαιτέρω ενέργειες τους.
Εμείς θα παρακολουθήσουμε αυτή την υπόθεση γιατί έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε απέναντι στην κοινωνία.
Εμείς δεν είμαστε συνηθισμένοι στην καταγγελιομανία. Αυτό είναι προσόν του κ. Σταμούλη και για να μη ξεχνιέται μπορεί να μας καταγγείλει επειδή γνωστοποιήσαμε την παρανομία του, ή να καταγγείλει τον.. Αντιδήμαρχο του για τις ενέργειες του.
Είναι μεγάλη η εκτροπή της διοίκησης του κ. Σταμούλη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Τα δείγματα γραφής είναι πλέον πολύ ανησυχητικά και οι χειρισμοί του κ. Σταμούλη τον καθιστούν επικίνδυνο.
Ήδη αποδεικνύεται η διγλωσσία και διαφαίνεται η εξαπάτηση του λαού, η οποία έχει αρχίσει να εμφανίζει τις πολλές πτυχές της. Πτυχές που απλώνονται σε πολλούς τομείς. Πτυχές εξαπάτησης  που είναι αποτέλεσμα των πειραματισμών και της κακοδιοίκησης του κ. Σταμούλη.
Δυστυχώς για τον τόπο και τους πολίτες, πολύ γρήγορα επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας. Ελπίζουμε ότι η διοίκηση του κ. Σταμούλη θα αντιληφθεί γρήγορα τους λάθος βηματισμούς της και δεν θα παραμείνει ένα λάθος πενταετούς διάρκειας, με όλα τα κακά επακόλουθα για τον τόπο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»