Την συνεργασία με εξωτερικό κτηνίατρο, ελεύθερο επαγγελματία,  για ένα έτος αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων στο πλαίσιο της ADESPO0TA_550πολιτικής του για αντιμετώπιση του προβλήματος με τους αδέσποτους σκύλους.
Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της 22ας   Μαρτίου 2016 και συνοδεύτηκε από διεξοδική συζήτηση και ανάλυση του σοβαρού προβλήματος το οποίο επικρατεί στο αστικό κομμάτι του Δήμου.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε το πρόβλημα μεγάλο και αυξανόμενο, μαζί με την κρίση, επισημαίνοντας ότι αδέσποτα ζώα και μάλιστα σκύλοι πάντοτε υπήρχαν και είναι αδύνατο να αφανισθούν.
Για τον λόγο αυτό είναι επιβεβλημένο να έχει ο Δήμος στο δυναμικό του ώστε, όπως πρόσθεσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Δήμας, θα παρακολουθεί τους δεσποζόμενους σκύλους οι οποίοι αποτελούν την αφετηρία του προβλήματος.
Οι ιδιοκτήτες δεσποζομένων ζώων και ιδιαίτερα σκύλων έχουν την υποχρέωση να τους τοποθετούν τσιπ και να τους στειρώνουν.
Ο κτηνίατρος θα επιβλέπει πρωτίστως αν οι ιδιοκτήτες τηρούν τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Την άποψή τους για την πρόσληψη κτηνιάτρου εξέφρασαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κλ. Βαρελάς, Γ. Μπερδελής και Α. Χοροζάνης.

TAISTRES_ADESPOTAΕμπεριστατωμένη ανάλυση του ζητήματος έκανε ο κ. Βαρελάς ο οποίος από το 2011 ασχολείται με το θέμα και έχει καταβάλλει πολλές προσπάθειες για τον νόμιμο και ουσιαστικό έλεγχο των αδέσποτων ζώων και την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Διαφώνησε με την πρόταση της Διοίκησης του Δήμου με την πρόσληψη κτηνιάτρου επειδή δεν θα αποτελέσει λύση στο πρόβλημα.
Αντίθετα πρότεινε να διατίθεται κάθε χρόνο το ποσό που θα κοστίζει ένας κτηνίατρος για στειρώσεις ζώων και η διαρκής συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις οι οποίες θα κάνουν επί πλέον στειρώσεις.
Υποστήριξε επίσης ότι θα πρέπει να εκπαιδευθούν ένας έως δύο υπάλληλοι του Δήμου στην περισυλλογή των αδέσποτων και να προμηθευτεί ο Δήμος ειδικό όχημα.
Συνεργασία με τα υπάρχοντα καταφύγια αδέσποτων ζώων της περιοχής, να γίνει ο Δήμος Μεγαρέων μέλος του διαδημοτικού δικτύου Αθήνας – Πειραιά, να γίνουν προωθητικές ενέργειες για υιοθεσία ζώων και η επιδίωξη εξεύρεσης κρατικών επιχορηγήσεων για την δημιουργία καταφυγίων.
Επιφυλάχθηκε να καταθέσει τις προτάσεις του εντός των προσεχών ημερών.
Σημειώνουμε ότι ο κ. Βαρελάς έχει από το 2011 ασχοληθεί με το θέμα, έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις ορισμένες από τις οποίες έχουν εφαρμοσθεί από τον Δήμο.
(Κλικ εδώ για να διαβάσετε πληρέστερες απόψεις και θέσεις του)

Ο Γιώργος Μπερδελής, επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου για σπουδή προς την αντιμετώπιση του προβλήματος επειδή υπήρξαν πρόσφατα δύο περιστατικά επίθεσης αδέσποτων σκύλων προς ανθρώπους.adespota-1
«Κύριοι της Διοίκησης, σης δεν έχετε ούτε λύση ούτε θέληση να λύσετε το θέμα που έχει ανακύψει
Με αυτόν τον τρόπο νομίζω ότι δεν θα λυθεί διότι δεν θέλετε να διαθέσετε χρήμα ούτε έχετε προγραμματίσει στον φετινό προϋπολογισμό. Ο πολίτης αδιαφορεί αν πάρετε έναν ή δύο κτηνιάτρους Τον ενδιαφέρει να λυθεί το πρόβλημα. Είναι ανώφελο αφού και ο Αντιδήμαρχος και ο Δήμαρχος είπαν ότι αδυνατο0ύν να λύσουν το πρόβλημα»

Ο Αντώνης Χοροζάνης υποστήριξε την άποψη ότι δεν πρόκειτα να λυθεί το θέμα αλλά αναφορικά με την πρόσληψη του κτηνιάτρου είπε ότι αντί σύμβασης περιορισμένου χρόνου, θα πρέπει να προσληφθεί μόνιμος κτηνίατρος από τον Δήμο.
Και με αυτό το σκεπτικό κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας ψήφισε «λευκό» εκφράζοντας έτσι την γενικότερη διαφωνία του αναφορικά με την πολιτική προσλήψεων την οποία τηρεί ο Δήμος.