Απορρίφθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών η αίτηση του Δήμου Μεγαρέων να ιδρυθεί kineta2.jpgΔημοτική Κοινότητα Κινέτας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει σχετικά την 30/3, μετά από θετική εισήγηση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων. Είχε όμως είχε εν γνώσει του παραβλέψει τον θεμελιώδη παράγοντα ο οποίος είναι ο πληθυσμός της περιοχής.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο πληθυσμός της Κινέτας ήταν 1811 κάτοικοι ενώ απαραίτητη προϋπόθεση, μεταξύ άλλων για να ιδρυθεί δημοτική κοινότητα,  είναι να υπάρχουν τουλάχιστον 2000 κάτοικοι.
Με νέα απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί πλέον η Κινέτα να ορισθεί ως «Τοπική Κοινότητα» όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία.

Η παράταξη Μαρινάκη κατηγόρησε την Διοίκηση Σταμούλη ότι χάριν προεκλογικών υποσχέσεων αναστάτωσε μια ολόκληρη περιοχή ενώ γνώριζε ότι λόγω πληθυσμού δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί Δημοτική Κοινότητα.
«Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε κοροϊδία του λαού της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης στην τοποθέτησή του. «Ο χαρακτηρισμός της Κινέτας ως Τοπικής Κοινότητας, θεωρούμε ότι είναι υποβάθμιση».
Υπενθύμισε δε ότι κατά την λήψη της αρχικής απόφασης η παράταξή του είχε τονίσει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαρακτηρισθεί η περιοχή ως Δημοτική Κοινότητα.
Τα μέλη της παράταξης «Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα» Μαρινάκης, Φωτίου, Δρένης, Παπαλευθέρης, Κόττας και Ζάλης ψήφισαν λευκό.
Από την ίδια παράταξη ο Κλεάνθης Βαρελάς ψήφισε υπέρ της πρότασης