Απρόβλεπτες και ενδεχομένως ανεξέλεγκτες καταστάσεις φαίνεται να εξελίσσονται στην Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων ως επακόλουθα των υπερβολικών προσδοκιών του Δημάρχου από τον εθελοντισμό.
Χθες, 10/2 κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μάκης Λέλης ζήτησε από τον Δήμαρχο να απομακρύνει τον κ. Γιάννη Δρίτσα από το Γραφείο Τύπου στο οποίο προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του.LELHS_MELETHS_350
Ο κ. Λέλης δήλωσε προσβεβλημένος από τα γραφόμενα του κ. Δρίτσα στον τοπικό τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το έργο παλαιοτέρων Δημάρχων. «Είμαι ιδιαίτερα προσβεβλημένος από το συγκεκριμένο πόνημα του κ. Δρίτσα, επειδή αυτός προσπαθεί να μηδενίσει τις προσπάθειες όλων των διοικήσεων  του Δήμου, από την εποχή του αείμνηστου Γ. Καστάνη έως και σήμερα»

Ως Δημοτικός Σύμβουλος στη Διοίκηση Σύρκου, ο κ. Λέλης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλοι οι Δήμαρχοι που πέρασαν από τον Δήμο μας, έβαλαν ένα λιθαράκι, ώστε η πόλη των Μεγάρων να αποκτήσει τις κατάλληλες υποδομές.
Προσωπικά αισθάνομαι υπερήφανος, που ήμουν μέλος της διοίκησης Χρ. Σύρκου που έφερε στα Μέγαρα το μεγάλο έργο της αποχέτευσης που αποτελούσε όνειρο δεκαετιών για όλους τους Μεγαρίτες.
Αυτήν την υπερηφάνεια, δεν μπορεί κανείς κ. Δρίτσας, και κανένας άλλος στενός συνεργάτης σας, να μου την στερήσει».

Σε απάντηση, ο κ. Σταμούλης αλλά και ο κ. Γ. Μιχάλαρος ο οποίος υπήρξε Αντιδήμαρχος της Διοίκησης Χρυσόστομου Σύρκου είπαν ότι ο κ. Δρίτσας με τα γραφόμενά του εκφράζει προσωπικές απόψεις.

Παρέμβαση επίσης έκανε και ο επικεφαλής του «Τώρα» Γιώργος Μπερδελής ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Δρίτσας βρισκόταν στο πλάι του Δημάρχου κατά την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και δεν είναι δυνατόν αυτός και οι δηλώσεις του να εκλαμβάνονται ως ενός απλού δημότη.
Ενδιαφέρουσα παρέμβαση έκανε ο Αντιδήμαρχος Σταυρός Φωτίου «Ε! Κάτι κουμπιά πατούσε στο κομπιούτερ»

Αυστηρός ο κ. Μάκης Λέλης στην κατάληξή του ανέφερε: «Προσωπικά, περιμένω να δω τι θα πράξετε, αφού θεωρώ ότι με όλα όσα σας ανέφερα σήμερα, απλά σας έκρουσα το καμπανάκι του κινδύνου.
Αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις σας κ. Δήμαρχε, επιφυλάσσομαι και εγώ για το τι θα πράξω στο άμεσο μέλλον»

Τελικά η συγκεκριμένη υπόθεση αναδεικνύει ένα πολύ σημαντικό θέμα στο οποίο ο κ. Σταμούλης έχει δώσει μεγάλη έμφαση και έχει επενδύσει ελπίδες για να μπορέσει ο Δήμος να πορευθεί στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες. Το θέμα του εθελοντισμού.
Από όσα ανέφερε ο κ. Λέλης προκύπτουν τα ερωτήματα:
«Είναι καλός ο εθελοντισμός αλλά πόσα μπορεί κάποιος να περιμένει από τον εθελοντή; Και εν τέλει είναι ηθικό να ζητηθούν ευθύνες από έναν εθελοντή;»

Η άποψή μας είναι ότι ο εθελοντισμός δεν αποτελεί το σύγχρονο φάρμακο το οποίο θεραπεύει τα επακόλουθα της οικονομικής κρίσης.
Η ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι άσκηση πολιτικής και εκεί οφείλουν να διακρίνονται οι αιρετοί εκπρόσωποί της. Ιδιαίτερα για τον Δήμο Μεγαρέων μας είναι δύσκολο να τον φανταστούμε να πορεύεται για πέντε χρόνια ως φτωχός συγγενής.