Δραματικό τόνο δίδει ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης στην έκκλησή του προς την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει DHMOS_MEGAREWNτην λήψη δανείου €6 εκατομμυρίων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε για λογιστικούς λόγους να ξεκολλήσουν οι προγραμματισμένες δράσεις του Δήμου.
Υπενθυμίζουμε ότι η αντιπολίτευση δεν συγκατατέθηκε στην λήψη του συγκεκριμένου δανείου στην σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία.
Η μη λήψη δανείου έχει ως αποτέλεσμα να μην ισοσκελίζεται ο προϋπολογισμός του 2015 και έτσι ενώ βρισκόμαστε τρίτο τέταρτο του οικονομικού έτους ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει – πέραν της μισθοδοσίας προσωπικού – για λογιστικούς λόγους οι οποίοι απορρέουν από αυτό το γεγονός.
euros.jpgΕπιπροσθέτως και σε κάθε τόνο ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του έχουν διακηρύξει ότι ο μοναδικός τρόπος άρσης του αδιεξόδου είναι η λήψη του συγκεκριμένου δανείου.

Στην επιχειρηματολογία του, ο κ. Σταμούλης προσθέτει τώρα την αδυναμία εκτέλεσης έργων ύψους €12,4 εκατομμυρίων τα οποία έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής.
Τα έργα είναι

  • Ύδρευση Κινέτας
  • Αγωγός ομβρίων υδάτων στο Ακρογιάλι
  • Επισκευές – συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων
  • Έργα κοινωνικού προσανατολισμού στον καταυλισμό του Βλυχού

Αυτά τα έργα έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και μπορούν να εκταμιευθούν.

Απ’ όλα αυτά φαίνεται πλέον η επιτακτική αναγκαιότητα να εγκριθεί ο προϋπολογισμός.
«Τα χρήματα θα χαθούν αν δεν εγκριθεί ο προϋπολογισμός» υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ο Δήμαρχος καλώντας την αντιπολίτευση σε συναίνεση ευθύνης.

Ιδιαίτερα ο κ. Σταμούλης δήλωσε:
« Αυτά τα έργα είναι πάρα πολύ σημαντικά, θα ωφελήσουν αφάνταστα την περιοχή και τους κατοίκους της και πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν.
Για να εγκριθούν οριστικά αυτά τα έργα,  απαραίτητη  προϋπόθεση είναι η εγγραφή τους στον  Προϋπολογισμό του έτους 2015,   δεν μπορεί να περιμένει άλλο.  Για να ισοσκελιστεί ο Προϋπολογισμός θα πρέπει να ληφθεί το Δάνειο των 6 εκατ. Ευρώ και ασφαλώς το θέμα αυτό θα συζητηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ελπίζω ότι η Αντιπολίτευση την ύστατη αυτή ώρα, θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των καταστάσεων, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα τοποθετηθεί θετικά. Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις και μικροπολιτική. Είναι η ώρα της συνεννόησης, της συναίνεσης και  της ειλικρινούς συνεργασίας. Είναι ώρα της μεγάλης ευθύνης».