Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή συναυλία των μαθητών και των καθηγητών του μουσικού εργαστηρίου του Λαογραφικού Μουσείου Μεγάρων στο Σαρωνίς την 1/7.
Για μια ακόμα χρονιά οι μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου το οποίο διατηρεί το Μουσείο οι σπουδαστές πρωταγωνίστησαν παρουσιάζοντας ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα διάρκειας τριών ωρών και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού το οποίο αποτελείτο από συγγενείς και φίλου

Το πρόγραμμα

  • Βυζαντινοί ύμνοι
  • Ομιλία του υπεύθυνου Γιώργου Μπερδελή ο οποίος αφού  καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εξήρε τις προσπάθειες των σπουδαστών και των συνεργατών του και τόνισε την αναγκαιότητα της μουσικής παιδείας.
  • Παρουσίαση μαθητών του τμήματος κλασικού πιάνου  όπου οι σπουδαστές παρουσίασαν έργα μεγάλων συνθετών.
  • Τις εντυπώσεις κέρδισε η επιβλητική παρουσία της 30μελούς  παιδικής – νεανικής χορωδίας  που παρουσίασε των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Διονύση Σαββόπουλου  και συνέχισε με τραγούδια από το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι και το παραδοσιακό τραγούδι.  Τα τραγούδια της χορωδίας εναλλάσσονταν με τα μουσικά κομμάτια που παρουσίαζαν προχωρημένοι και αρχάριοι  μαθητές που έπαιξαν σόλο ή σε γκρουπ  βιολί, αρμόνιο, τζουρά , κανονάκι . ακορντεόν κ.α.
  • Φινάλε με παραδοσιακά τραγούδια που ερμήνευσε ο  σπουδαίος Σπύρος  Μπερδελής και χόρεψε η χορευτική ομάδα από το σύλλογο «Αλκάθους και Καρία».

Η παράσταση αυτή πιστοποίησε για μία ακόμη φορά την ουσιαστική μουσική παιδεία που απολαμβάνουν στο μουσικό εργαστήρι  και την άριστη δουλειά που κάνουν οι καθηγητές μουσικής. Ήταν μία εξαιρετική συναυλία που πέραν της παιδαγωγικής της αξίας εξέπεμψε μηνύματα ανάτασης και υπερηφάνειας στη δύσκολη εποχή που ζούμε. MOYSIKO_ERGASHRI_LHJH_2015_1_550

MOYSIKO_ERGASHRI_LHJH_2015_3_550

MOYSIKO_ERGASHRI_LHJH_2015_2_550