Ως «πολυδάπανη έκθεση ιδεών» χαρακτηρίζει η παράταξη του Γιάννη Σγουρού, την πρόταση τουριστικής προβολής από την Περιφέρεια Αττικής.sgoyros_m.jpg
Η παράταξη «Αττική» κατήγγειλε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τον κατακερματισμό του έργου ύψους €5 εκατομμυρίων ώστε να μοιραστεί η διαφημιστική πίττα με μικρού κόστους σε αναθέσεις.

Ο κ. Σγουρός ζήτησε την άμεση απόσυρση του σχεδίου.

Ειδικότερα :

  • Αν και έχει προϋπολογισμό ύψους 5 εκ. € (πλέον ΦΠΑ) δεν περιλαμβάνει καμία πρόβλεψη για διαφήμιση στα ηλεκτρονικά μέσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (google, youtube, facebook κλπ), ούτε σε Μέσα Ενημέρωσης του Εξωτερικού (π.χ. Travel Channel)
  • Αντιθέτως οι επιμέρους δράσεις αφορούν δαπάνες κυρίως των 20.000 και 50.000 € και μάλιστα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Σε απλά λόγια αυτό μεταφράζεται σε διαδικασίες απευθείας ανάθεσης και πρόχειρων διαγωνισμών.
  • Η διαβούλευση που προηγήθηκε του σχεδίου ήταν για τα μάτια του κόσμου. Συμμετείχαν μόλις 27 από τους 66 Δήμους της Αττικής, ενώ δεν συμμετείχαν θεσμικοί φορείς του Τουρισμού, όπως επί παραδείγματι η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού.

Επισημαίνεται ότι το προηγούμενο πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής είχε χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από Κοινοτικούς Πόρους (ενώ το υποβληθέν χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας) και αν και παραδόθηκε σε πλήρη εξέλιξη και λειτουργία, ολοκληρώθηκε με τεράστια καθυστέρηση από την σημερινή Περιφερειακή Αρχή.