Από τον επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου λάβαμε επιστολή με MIXALAROS_GIANNHS350τίτλο: Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΗΘΙΚΗ» ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.
Η επιστολή η οποία υπογράφεται από τον Γιάννη Μιχάλαρο και αφορά στην κριτική στάση την οποία κράτησε ο Δήμαρχος Μεγαρέων στην ανακοίνωση του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΖΑ και αφορούσε στο εργατικό ατύχημα το οποίο στοίχισε τη ζωή σε ένα μέλος του προσωπικού του Δήμου

Η επιστολή:

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΓΑΡΩΝ-ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
Η ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΗΘΙΚΗ’’ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Με έκδηλο ενδιαφέρον και τεράστια περιέργεια μελέτησα την επιστολή που αποστείλατε στον πρωθυπουργό με αφορμή το τραγικό συμβάν του θανάτου ενός συμπολίτη μας.
Με λύπη διαπίστωσα ότι η όλη προσπάθεια αφορούσε την αποκατάσταση της υπόληψής σας, που νιώσατε να θίγεται από μια ανακοίνωση του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, και στην οποία με αφορμή το τραγικό συμβάν στο δήμο μας, γίνεται αναφορά σε πλημμελείς ενέργειες δημάρχων που στοιχίζουν τη ζωή συνανθρώπων μας.
Δηλώσατε ότι ο δήμος θα συμπαρασταθεί στην οικογένεια του νεκρού .Δηλώσατε το ‘’αυτονόητο’’.
Να ΄στε καλά! Μήπως θα άπρεπε να αισθάνονται και υποχρεωμένοι οι γονείς του, που αφού έθαψαν το παιδί τους θα τύχουν και της αμέριστης συμπαράστασης σας? Αυτές τις ώρες ΣΙΩΠΟΥΝ κύριε δήμαρχε. Σιωπούν ως ελάχιστο φόρο τιμής στο νεκρό και στον αβάσταχτο πόνο των δικών του ανθρώπων, που δεν μπορεί να απαλύνει καμιά δήλωση του νόμου 105,που επικαλείστε για την νομιμότητα της πρόσληψης.
Υπεύθυνη δήλωση να εργαστεί υπέγραψε! Όχι να σκοτωθεί. Σε μια υπηρεσία του Δήμου του οποίου άρχετε σκοτώθηκε ένας άνθρωπος. Και εσείς ήσασταν προϊστάμενος του. Αυτόν τον θάνατο δεν τον νομιμοποιεί κανένας νόμος, καμία διάταξη, καμία υπεύθυνη δήλωση .Διότι ακόμη κι αν τηρήθηκε 100 % το γράμμα του νόμου, υπάρχει και το ‘’ηθικόν’’ της υπόθεσης. Ιδιαίτερα η ‘’ αριστερή ηθική’’ που επικαλείστε. Και στην ‘’αριστερή, ηθική’’ η ανθρώπινη ζωή δεν αντισταθμίζεται από τη νομιμότητα σας.
Να υποθέσουμε ότι την ‘’αριστερή ηθική’’ την οποία επικαλείστε τη διδαχθήκατε. Στους κομματικούς σας μηχανισμούς που συμμετείχατε δεν συμμετείχατε σε κόμματα.
Διότι σίγουρα στους αγώνες των εργαζομένων στο εργατικό κίνημα στις απεργίες, στις πορείες και στα πεζοδρόμια των διεκδικήσεων σίγουρα δε την συναντήσατε.
Αφήστε την λοιπόν ήσυχη την ‘’αριστερή ηθική’’. Δε την γνωρίζετε. Και δε τη γνωρίζετε διότι ποτέ δεν υπήρξατε ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. Εκτός αν είστε και ολίγον αριστερός !!!!!! Μπορεί να χωρέσει στον ευρύτερο φάσμα της πολιτικής και κομματικής ανεξαρτησίας σας.
Όσον αφορά το εργατικό ατύχημα θα περιμένουμε τα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούσαν όλες οι ασφαλιστικές δικλίδες προς αποφυγήν του συμβάντος.

Γιάννης Μιχάλαρος