Την ικανοποίησή του για την εν τέλει μη εγκατάσταση τσιγγάνων από τον Δήμο Χαλανδρίου στην πρώην MARINAKHS_ST_TSIGGANOI_200αμερικανική βάση στην κορυφή του όρους Πατέρας εξέφρασε με συνέντευξη τύπου ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης την οποία παραχώρησε την Τρίτη 8 Μαρτίου.
Ο κ. Μαρινάκης, σε απάντηση της πρόσφατης συνέντευξης τύπου του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη σχετική με το θέμα, παρουσίασε την δική του άποψη την οποία διακήρυττε εξ αρχής, ότι δηλαδή κανείς τσιγγάνος από την περιοχή του Νομισματοκοπείου δεν επρόκειτο να εγκατασταθεί στην εν λόγω περιοχή.

«Με την ακύρωση της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έπεσε η αυλαία της πολύ σοβαρής ταλαιπωρίας – βραχνά την οποία πέρασε ο Δήμος Μεγαρέων από τον Νοέμβριο του 2013 έως και πρόσφατα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με την ικανοποίησή του, ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε επίσης την πικρία του για το γεγονός ότι δέχτηκε επιθέσεις τις οποίες χαρακτήρισε ως συκοφαντικές και λασπολογικές, σε σημείο ώστε ο λαός των Μεγάρων να πιστέψει ότι ο ίδιος είχε εκθέσει σε τέτοιο βαθμό τον Δήμο Μεγαρέων και εν τέλει να μην επανεκλεγεί στις δημοτικές εκλογές.
Είπε: «Η περιπέτεια αυτή άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της επειδή στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας, του μικροπολιτικού συμφέροντος και της κοντόφθαλμης λογικής υπήρξαν κάποιοι οι οποίοι θέλησαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την απόφαση και να στραφούν εις βάρος της τότε Δημοτικής Αρχής και προσωπικά εις βάρος μου»

Δήλωσε εξαπατημένος από τους διοικούντες τότε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αφού εκμεταλλεύτηκαν την βούληση του ιδίου και της Διοίκησής του να δώσει λύσει στο πρόβλημα της τσιγγάνικης παραγκούπολης στην περιοχή Βλυχό.
Ας σημειωθεί ότι ο κ. Μαρινάκης είχε πετύχει να εκδοθεί απόφαση κατεδάφισης 190 περίπου παραγκών οι οποίες έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετα στον Βλυχό σε καταπατημένη έκταση.

Σχετικά με την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ δήλωσε ότι ο Δήμος Μεγαρέων στάθηκε τελικά τυχερός αφού ενώ η δική του αίτηση ακύρωσης απορρίφθηκε, έγινε δεκτή αυτή του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας.

Ιδιαίτερα ανέφερε ότι ο Δήμος Μεγαρέων δεν εκπροσωπήθηκε (απουσίαζε) στην σχετική συνεδρίαση του ΣτΕ της 21/10/2014 ενώ όφειλε μέχρι και 6 ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, 21/04/2015 να είχε υποβάλλει συμπληρωματική έκθεση, την οποία όμως δεν υπέβαλλε.

Τέλος ο κ. Μαρινάκης διατύπωσε την άποψη ότι ενώ αυτός επεδίωξε με κάθε τρόπο να επιλυθεί το θέμα και να μην δεχτεί η περιφέρεια του Δήμου Μεγαρέων πλανόδιους τσιγγάνους, αντίθετα ο κ. Σταμούλης με τη στάση του ήθελε να «χάσει» ο Δήμος την υπόθεση, να μετακινηθούν έστω και για ελάχιστο χρόνο κάποιοι τσιγγάνοι στον οικισμό ώστε να γίνει φανερό ότι ορθώς κατηγορούσε τον τέως δήμαρχο για την συγκεκριμένη του επιλογή.