Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαρέων και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής KOLATAS_300Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Κολάτας κατά την συζήτηση της παραίτησης δύο μελών της, των κ.κ. Νίκου Λάμψα και Χρήστου Ξηντάρα.
Η συζήτηση έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Μαΐου 2016.
Αμφότεροι οι παραιτηθέντες είναι εκπαιδευτικοί κατέχουν διευθυντικές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Στην Επιτροπή είχαν ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων να πληρώσουν θέσεις εκ των δημοτών και όχι ως εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η παραίτηση των κ.κ. Λάμψα και Ξηντάρα έχει ιδιαίτερη σημασία αφού και οι δύο είναι έμπειροι εκπαιδευτικοί και αιτιολόγησαν τις παραιτήσεις τους ως εξής:

Χρ.Ξηντάρας: « …. δεν επιθυμώ πλέον να μετέχω στην Σχολική
Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μεγάρων και παρακαλώ την
αντικατάσταση µου, λόγω διαφωνίας µου µε ζητήματα που αφορούν την εν λόγω
επιτροπή. …»

Νικ. Λάμψας: «….δεν επιθυμώ πλέον να μετέχω στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μεγάρων και παρακαλώ την αντικατάσταση µου, αφού εκτιμώ ότι δεν εφαρμόζονται οι δημοκρατικές λειτουργίες της, που προβλέπονται στο ΝΟΜΟ ΦΕΚ 318-8440/2011 και αφορούν τον τρόπο χρηματοδότησης των σχολείων …»

Στην τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Κολάτας,  κατηγορηματικά απέρριψε τις αιτιάσεις των παραιτηθέντων και υποστήριξε τα εξής.

  • Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια τα σχολεία χρηματοδοτούνται με ολόκληρα τα ποσά τα οποία τους αναλογούν και μάλιστα έγκαιρα
  • Οι πραγματικοί λόγοι που τα εν λόγω μέλη παραιτούνται είναι προσχηματικοί αρνούμενοι στην ουσία να αναλάβουν τον ρόλο ο οποίος τους αναλογεί

Μάλιστα  ο κ. Κολάτας ενημέρωσε το σώμα ότι μεταξύ των 23 Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μόνο πέντε έχουν καταθέσεις στις τράπεζες τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα ώστε να εισπράττουν τις επιχορηγήσεις.
Αναρωτήθηκε δε χαρακτηριστικά: «Μήπως δεν θέλουν τα χρήματα της επιχορήγησης;»

Καταλήγοντας τις εξηγήσεις του ο Πρόεδρος, ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο Δήμος Μεγαρέων ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα των διευθυντών για κτιριακές επισκευές και παροχής τεχνικής βοήθειας.
Οι παραιτηθέντες αντικαταστάθηκαν από τους κ.κ. Κώστα Φυλακτό και Αντώνη Καλογερία