Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων Θεοπίστη Πέρκα είχε ο ΔήμαρχοςPROASTIAKOS_STAUMOS_300 Μεγαρέων την Τρίτη 4 Αυγούστου.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν το αίτημα των κατοίκων της Κινέτας αλλά και του Δήμου Μεγαρέων για μείωση της τιμής του εισιτηρίου του προαστιακού σιδηροδρόμου από Κινέτα προς Αθήνα.
Ο Δήμαρχος σε συνέχεια υπομνημάτων και αναφορών στις αρμόδιες Υπηρεσίες είχε αυτή τη συνάντηση με την κ. Πέρκα,  αξιώνοντας ίση και δίκαιη μεταχείριση των κατοίκων της Κινέττας,  οι οποίοι μετακινούνται με τον προαστιακό σιδηρόδρομο,  έτσι ώστε κι αυτοί να πληρώνουν  αναλογικά με τους  κατοίκους  των Μεγάρων.
Παράλληλα με αυτό το θέμα συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα,  όπως η ασφάλεια των επιβατών και των εγκαταστάσεων,  των κτιρίων στους Σταθμούς της Νέας Περάμου, των Μεγάρων και της Κινέττας, οι ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στους χώρους στάθμευσης, η καθαριότητα σε όλους τους χώρους, η λειτουργία και η συντήρηση των ανελκυστήρων, που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των  επιβατών, ο φωτισμός και γενικά ό, τι αφορά την καλύτερη  και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση όσων συμπολιτών μετακινούνται με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Η σχετική ανακοίνωση – δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων μας πληροφορεί ότι η Γενική Γραμματέας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα θέματα  και  ιδιαίτερα  για το ζήτημα της τιμής του εισιτηρίου υποσχέθηκε και δεσμεύτηκε να ικανοποιηθεί τάχιστα το δίκαιο αίτημα του Δήμου,  έτσι ώστε και οι κάτοικοι της Κινέττας να πληρώνουν αναλογικά  με τους κατοίκους των Μεγάρων.

Αναρμόδιο το ΥΠΟΜΕΔΙ για την τιμολογιακή πολιτική του Προαστιακού!
Σε δημοσιογραφική έρευνα την οποία κάναμε, επιδιώξαμε να διασταυρώσουμε την είδηση με το Γραφείο της Γενικής Γραμματέως.
Εκεί μας πληροφόρησαν ότι η κ. Πέρκα όντως εξέφρασε το ενδιαφέρον και την κατανόησή της για το θέμα της Κινέτας αλλά μας δηλώθηκε απερίφραστα ότι αρμόδια για την τιμολογιακή πολιτική, δηλαδή για τις τιμές του κομίστρου, είναι η θυγατρική του ΟΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αυτό το οποίο μπορεί να κάνει η ΓΓ είναι να ζητήσει από την εταιρεία  να εξετάσει το θέμα.
Είναι όμως βέβαιο ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί, και ούτε δεσμεύθηκε, «να ικανοποιηθεί τάχιστα το δίκαιο αίτημα του Δήμου» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου.