Βύζας ΜεγάρωνΑπροθυμία επικρατεί στον ποδοσφαιρόφιλο κόσμο των Μεγάρων να συμμετέχουν στα δρώμενα του ιστορικού Βύζαντα αφού άκαρπη απέβη η επαναληπτική γενική συνέλευση του σωματείου την Δευτέρα 22/6.
Tο μέλλον της ομάδας σε εθνικού επιπέδου κατηγορία διαγράφεται σκοτεινό και αβέβαιο.

Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στη σκιά της αποχώρησης του προέδρου Γιώργου Μαυρονάσιου με δύο συναφή θέματα να είναι αυτά των συζητήσεων. Δηλαδή το οικονομικό και η αγωνιστική έδρα.

Η αγωνία των μελών επικεντρώθηκε

  • στην ανάγκη εξεύρεσης ενός μεγάλου χορηγού
  • στην επιστροφή της πρώτης ομάδας στην ιστορική του έδρα που είναι το δημοτικό γήπεδο.

Για το πρώτο θέμα όλοι συμφώνησαν ότι η δημοτική αρχή μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξεύρεση χορηγού.
Για το δεύτερο θέμα επισημάνθηκε σε κάθε τόνο ότι ο χώρος του δημοτικού γηπέδου είναι αφενός πρόσφορος για παρουσία πολλών διαφημίσεων αφετέρου είναι ελεγχόμενος ως προς τον αριθμό των εισερχομένων θεατών.
Δυστυχώς για το σωματείο, στο δημοτικό στάδιο είναι αδύνατος ο έλεγχος των εισερχομένων και υπάρχουν πολλοί «τσαμπαζήδες».

Εκ μέρους του κ. Λεωνίδα Νικολάου εκφράστηκαν έντονα παράπονα για την απουσία εκπροσώπου της δημοτικής αρχής ενώ τα έβαλε με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη ο οποίος έδωσε υποσχέσεις στην αρχή της περσινής περιόδου και τις οποίες δεν υλοποίησε.

Ως προς το οικονομικό μέρος, τα χρέη της απερχόμενης διοίκησης επικεντρώνονται σε οφειλές προς ποδοσφαιριστές ύψους περίπου €10 χιλιάδων.

Το συμπέρασμα το οποίο βγήκε είναι ότι αν δεν βρεθεί λύση, ο κίνδυνος της διάλυσης μεγάλης της ομάδας είναι ορατός.
Οι κ.κ. Άρης Γεωργίου και Θεόδωρος Μιχάλαρος έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση του νέου διοικητικού σχήματος – όταν αυτό προκύψει – υπό προϋποθέσεις.
Στην παρούσα φάση πάντως η πρώτη ομάδα του Βύζαντα βρίσκεται στον αέρα, και κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον της και σε ποια κατηγορία πρόκειται να αγωνιστεί με τα περισσότερα μέλη της γενικής συνέλευσης να ρίχνουν το μπαλάκι στο δήμαρχο.Βύζας Μεγάρων

BYZAS_GS_2

BYZAS_GS_4