Η άθλια αγωνιστική σεζόν του Βύζαντα, 2013 – 2014 και οι συνέπειές της, ακόμα κατατρέχουν την ομάδα των Μεγάρων.
Όπως έγινε γνωστό από τον βαθμολογικό πίνακα της Γ’ εθνικής, αφαιρούνται από τον Βύζαντα 5 βαθμοί εξ αιτίας πειθαρχικού παραπτώματος στο οποίο είχε υποπέσει στον εκτός αγώνα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, Φούτμπολ Λιγκ, με τα Χανιά στις 9/3/2013.
Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής του Βύζαντα Ζάρκος είχε καταγγείλει σε διάφορα ΜΜΕ ότι στον συγκεκριμένο αγώνα ένας άλλος ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην αποστολή του Βύζαντα με το δικό του δελτίο.
Καραμπινάτη περίπτωση πλαστοπροσωπίας στην οποία είχε υποπέσει η διοίκηση Σωτήρη Μαυρονάσιου.
Η πρωτοβάθμια επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ είχε τιμωρήσει τον Βύζαντα με ποινή αφαίρεσης 5 βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Επιπροσθέτως η Επιτροπή είχε καλέσει τον ποδοσφαιριστή Μπελέρη, τον υπεύθυνο της τότε ΠΑΕ Βύζας Εικοσιδέκα και τον Κώστα Δουμένη η ταυτότητα του οποίου βρέθηκε στην αποστολή του Βύζαντα στα Χανιά ενώ εκείνος βρισκόταν στα Μέγαρα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ΠΑΕ δεν είχε καταθέσει ούτε έφεση κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης.

Η υπόθεση η οποία βρισκόταν στα χέρια της Φούτμπολ Λιγκ ανακινήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας Νίκο Προύντζο ο οποίος έκανε «προσωπικές ενέργειες» προκειμένου ο Βύζας να πέσει βαθμολογικά κάτω από την θέση του Παναρκαδικού και να αυξήσει τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.
Ταυτόχρονα και στη Ζάκυνθο τρίβουν τα χέρια τους.
Για την ενέργειά του αυτή μάλιστα θριαμβολογούν τα ΜΜΕ της Τρίπολης.

Μετά την αφαίρεση των 5 βαθμών και πριν τον αγώνα με την Καλαμάτα ο Βύζας έχει 17 βαθμούς, έναν βαθμό λιγότερο από τον Παναρκαδικό και ισοβαθμεί με τον Ζακυνθιακό

Νίκος Προύντζος
Ο Νικόλαος Προύντζος, γνωστός υποστηρικτής του παραιτηθέντος προέδρου της ΕΠΟ Γ. Σαρρή, ο οποίος “σκίζεται” για τον Παναρκαδικό

Διαβάστε τι λένε στην Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά για τον κ. Προύντζο. Επίσης διαβάστε την ειρωνική ανακοίνωση του ιδίου για την διαιτησία Παππά στο ματς ΠΑΟ – Αστέρας Τρίπολης

Προύντζος 1

Προύντζος 2

Προύντζος 3

Κατόπιν ενεργειών του Νίκου Προύντζου