Δραματικές οι εξελίξεις στην ομάδα του Βύζαντα. Και η τρίτη στη σειρά γενική συνέλευση των μελών του δεν έδωσε αποτέλεσμα ούτε καν θετικό συμπέρασμα για το μέλλον της. Δεν υπάρχει τίποτε βέβαιο για χορηγό ή χορηγούς και τα μέλη αδυνατούν να δεσμευτούν ότι θα βάλουν και αυτοί χρήματα.
Αλλά εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου η ομάδα χρειάζεται χρήμα για να ξεκινήσει και να συνεχίσει αλλά χρήμα δεν υπάρχει.
Τώρα όλες οι ελπίδες είναι στραμμένες στην εξεύρεση χορηγού ή χορηγών.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στον Γαλαξία το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουλίου αλλά δεν κατέληξε πουθενά.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γραμματέας του συλλόγου Άρης Γεωργίου «Βύζας ώρα μηδέν».

Για την ιστορία, ο Βύζας την περασμένη σεζόν παρέμεινε στην κατηγορία – ενώ όλες οι ενδείξεις έδειχναν ότι θα έπεφτε – μετά από ένα παρατεταμένο και απροσδόκητα επιτυχημένο φίνις χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των μελών του ΔΣ, στους χορηγούς αλλά και στην ψυχολογία που εμφύσησε στους ποδοσφαιριστές ο προπονητής Βασίλης Στασινόπουλος, διάδοχος του Μίχα.

Κατά τα φαινόμενα η υπόθεση υποβιβασμού του Βύζαντα είναι θέμα χρόνου. Η παραμονή φέτος στην κατηγορία ήταν μάλλον μια παράταση στο δράμα του σωματείου το οποίο χωρίς κάποιο θετικό απρόοπτο, θα φιλοξενηθεί φέτος στα «σαλόνια» της ΕΠΣΔΑ.
Είτε όμως ξεκινήσει στην Γ’ εθνική είτε όχι, αν βρεθούν δηλαδή τα ζητούμενα χρήματα, ο Βύζας – λόγω των ανακατατάξεων στις τρεις εθνικές κατηγορίες – το αργότερο μέχρι την σεζόν 2016 – 2017 θα παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα.BYZAS_GENIKH_SYNELEYSH_1_550

Η Γενική Συνέλευση
Τον απολογισμό έκανε ο γενικός γραμματέας Άρης Γεωργίου ο οποίος στην εισαγωγή του τόνισε το πόσο κρίσιμες είναι οι καταστάσεις και χαρακτήρισε την γενική συνέλευση ως ύστατη προσπάθεια για να βρεθεί λύση.

Άρης Γεωργίου:
ΒΥΖΑΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
Η αβεβαιότητα και η απαισιοδοξία οι οποίες επικρατούν σε όλη την Ελλάδα έχει επηρεάσει και Μέγαρα
Αναφερόμενος στο περσινό ιστορικό που ο Βύζας έπεσε στην Γ’ Εθνική ευχαρίστησε δημόσια τον Δήμαρχο, την εταιρεία Φάνης ΑΕ, τον εφοπλιστή Μαρτίνο και τους άλλους χορηγούς ΔΕΣΦΑ, Παπαλευθέρης, Βόρδος, Τετώρος, Ζάλης.
Θετικός ήταν ο απολογισμός για τις ακαδημίες της ομάδας όπου η ομάδα των νέων κατέκτησε το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΠΣΔΑ
«Μέσα από αντίξοες συνθήκες» είπε χαρακτηριστικά «η ομάδα κατόρθωσε να παραμείνει στην κατηγορία και παράλληλα να δεχτεί επαινετικά σχόλια από τον αθλητικό τύπο σε όλη την Ελλάδα για το διαφορετικό πρόσωπο που έδειξε στην συνέχεια του πρωταθλήματος»

«Αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια της διοίκησης να βρεθεί λύση και να αρθεί το οικονομικό αδιέξοδο»
Απολογιστικά, δαπανήθηκαν €95 χιλιάδες στην περίοδο που έληξε.

Οι ημερομηνίες πιέζουν. Έως 5 Αυγούστου η ομάδα πρέπει να δηλώσει στην ΕΠΟ συμμετοχή στο πρωτάθλημα.
Ο βασικός κορμός των παικτών παραμένει ενώ έχουν φύγει οι Διαμαντόπουλος, Δημακάκος, Μητρόπουλος, Κολιόπουλος και Δημητρούλης.
Ο προπονητής Βασίλης Στασινόπουλος δέχεται να συνεχίσει αλλά εκκρεμεί οικονομικό θέμα
Το γεγονός ότι θα πέσουν 6-7 ομάδες από την Γ’ εθνική στα τοπικά στην επόμενη σεζόν, κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.
Για να ξεκινήσει η ομάδα χρειάζονται τουλάχιστον €5 χιλιάδες
«Αν δεν βρεθεί λύση στο οικονομικό φοβάμαι ότι δεν πάμε πουθενά» κατέληξε ο Άρης Γεωργίου.BYZAS_GENIKH_SYNELEYSH_4_550

Θεόδωρος Μιχάλαρος.
Εκτελώντας χρέη προέδρου, μετά την παραίτηση του Γιώργου Μαυρονάσιου, ο κ. Μιχάλαρος είπε ότι το συμβούλιο δούλεψε πολύ σωστά και καλά.
Ευχαρίστησε τους αδελφούς Φάνη για την βοήθεια που έδωσαν και για αυτή που προτίθενται να προσφέρουν
«Ο Βύζας, για να ξεκινήσει, πρέπει να συγκροτήσει ρεαλιστικό προϋπολογισμό. Αν όμως δεν βρεθεί χορηγός, όπως πέρσι η εταιρεία των αδελφών Φάνη, δεν μπορεί να ξεκινήσει»
«Χωρίς χορηγό» είπε χαρακτηριστικά «δεν γίνεται τίποτε».
«Σήμερα πρέπει να βρεθεί λύση διαφορετικά δεν ξεκινάμε», συνέχισε.
Επίσης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ελάχιστη βοήθεια εκ μέρους των οπαδών. «Οποτεδήποτε χρειάστηκε οικονομική ενίσχυση οι οπαδοί δεν ανταποκρίθηκαν»
Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να λειτουργήσει το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο δεν είναι τώρα λειτουργικό.BYZAS_GENIKH_SYNELEYSH_3_550

Γρηγ. Σταμούλης, δήμαρχος:
«Το έργο το έχω ξαναδεί και πέρσι. Η εταιρεία Φάνης με την χορηγία της ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα»
Ευθέως ο κ. Σταμούλης εξέφρασε παράπονα και κατηγόρησε  μέλη του ΔΣ του Βύζα ότι διέδιδαν πως δεν βοηθά την ομάδα.
«Ο Βύζας έπαιξε στην Γ’ εθνική» είπε «και αυτό έγινε χάρη σ’ εμένα».
Κατά την ομιλία του Δημάρχου, ορισμένα μέλη του ζήτησαν πιεστικά να βρει με κάθε τρόπο τα απαιτούμενα χρήματα για να ξεκινήσει η ομάδα.
Ο ίδιος εξήγησε ότι λόγω των οικονομικών συνθηκών ο Δήμος αδυνατεί να ενισχύσει οποιοδήποτε σωματείο οικονομικά. Ως άτομο όμως δήλωσε ότι μπορεί να βοηθήσει, υπό την προϋπόθεση να μπουν τα πρώτα χρήματα από τα μέλη.
Ο κ. Σταμούλης δεσμεύτηκε να συνεισφέρει ίδιο ποσό με αυτό που θα συγκεντρώσουν τα μέλη.
Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι το πρώτο βήμα να γίνει από τα μέλη του σωματείου.
«Ο Δήμος οφείλει να βοηθάει την ομάδα. Η αντιπολίτευση δεν βοηθάει αφού δεν εγκρίνει τον προϋπολογισμό και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να κάνουμε έργο στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στις υποδομές
Σαν άτομο μπορώ να βοηθήσω αλλά ο Δήμος δεν έχει χρήματα

Θα σας εξασφαλίζω τα ίδια ποσά με αυτά που βάζετε.
Μπορώ να πείσω χορηγούς να βοηθήσουν την ομάδα απεμπολώντας τα συμφέροντα του Δήμου, να διεκδικήσω δηλαδή χορηγίες από αυτούς για τον Δήμο».BYZAS_GENIKH_SYNELEYSH_6_550

Λεωνίδας Νικολάου:
Κατηγορήθηκε από τον κ. Σταμούλη ότι ήταν και αυτός μεταξύ όσων διέδιδαν ότι ο Δήμαρχος δεν βοηθάει τον Βύζαντα.
Ο κ. Νικολάου ήταν απόλυτος. Ζήτησε από τον Δήμαρχο να βρει ποσό €30 χιλιάδων για να ξεκινήσει η ομάδα. Θεώρησε ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί.
Ζήτησε επίσης να φροντίσει να γίνει λειτουργικό το δημοτικό γήπεδο ώστε ο Βύζας να παίζει στην φυσική του έδρα .
Για το μεν ποσό ο Δήμαρχος δήλωσε αδυναμία να το συγκεντρώσει, για δε την διαμόρφωση του δημοτικού γηπέδου έριξε τις ευθύνες στην αντιπολίτευση η οποία δεν διευκολύνει το έργο της Διοίκησης μην ψηφίζοντας την λήψη δανείου με αποτέλεσμα την μη έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου και έτσι το πάγωμα κάθε έργου ή προοπτικής έργου.

«Βάζεις ταφόπλακα στον Βύζα» κατηγόρησε τον Δήμαρχο ο κ. Νικολάου εκφράζοντας την απογοήτευσή του.BYZAS_GENIKH_SYNELEYSH_2_550