Βουρκάρι ΜεγάρωνΌπως μας πληροφορεί ο Συντονιστικός Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου, ο υγροβιότοπος περιελήφθη στις περιοχές της Δυτικής Αττικής στις οποίες μαθητές των Δ’ Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του δημοτικού σχολείου μπορούν να επισκεφθούν και να αναλάβουν περιβαλλοντικές δράσεις.
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων – 2 Φεβρουαρίου – πρόκειται να διοργανωθεί σειρά εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες θα ανδείξουν την αξία του Βουρκαρίου καθώς και της Λίμνης Ρειτών (Κουμουνδούρου).

Οι δράσεις θα γίνουν σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς, με τη συνδρομή εθελοντικών τοπικών συλλόγων.
Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν περιβαλλοντικό μονοπάτι, ορνιθοπαρατήρηση, έρευνα του οικοσυστήματος, γνωριμία με τη χλωρίδα, πειράματα για την ποιότητα υδάτων, ιστορικές αναφορές, κατασκευές και παρεμβάσεις.

Θα πραγματοποιηθούν:

  • Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου από 9:00 έως τις 13:00 στο Βουρκάρι Μεγάρων σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας, τον Συντονιστικό Φορέα Συλλόγων Προστασίας Βουρκαρίου και την Εθελοντική Ομάδα ΚΟΥΡΟΣ.
  • Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου από τις 9:00 έως τις 13:00 στη Λίμνη Κουμουνδούρου – Ρειτών σε  συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Κ.Π.Ε. Ελευσίνας, το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών), τον Σύλλογο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου, την Εθελοντική Ομάδα ΘΡΙΑ Ασπροπύργου.