Χρήστος ΠαπαηλίαςΚλείνει ο κύκλος της χειμερινής κακοκαιρίας που επηρέασε τη χώρα μας! Είναι κακοκαιρία σύντομη αλλά κάθε άλλο παρά ασήμαντης έντασης!
Ικανοποιητικά επηρεάστηκε και η Αττική με αξιόλογες βροχές, χιόνια σε χαμηλωμένα υψόμετρα, κυρίως στη Δυτική Αττική αλλά κυρίως με πολύ ισχυρούς ανέμους και απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Η ένταση των ανέμων ήταν βασικότατο χαρακτηρικό της κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη χώρα με πολλές ζημιές και δυστυχώς, με μια ανθρώπινη απώλεια στη Μυτιλήνη!
Ώρα με την ώρα όλα αυτά αμβλύνονται με μια επιμονή των φαινομένων στη ΝΑ νησιωτική χώρα και τη διατήρηση του βορείου ρεύματος στην Ανατολική Ελλάδα αλλά όχι με τις εντάσεις που είχαμε.
Στη συνέχεια η χώρα θα μπει σε μια περίοδο ήπιων καιρικών συνθηκών χωρίς φαινόμενα, με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και ασθενείς ανέμους!
Στην Αττική, δεν περιμένουμε φαινόμενα τις επόμενες ώρες ενώ η ένταση των βοριάδων θα πέσει αλλά όχι εντελώς!
Αύριο η ημέρα θα είναι ηλιόλουστη και διαυγής! Οι βοριάδες θα είναι παρόντες αλλά θα εξασθενήσουν σχεδόν τελείως μέσα στην ημέρα!
Το κρύο θα είναι αισθητό το πρωί αλλά η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέβει στους 13-14C και ίσως τοπικά και στους 15C! Με τον αίθριο ουρανό και την πλήρη εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι γρήγορη και μάλλον θα ακολουθήσει νυχτερινή παγωνιά!
Με την τοπική συννεφιά των επόμενων ημερών πάντως, θα γλυκάνει κάπως και η νύχτα!
Η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί μέχρι και την Κυριακή και έτσι καλό θα είναι να προγραμματίσετε τις δραστηριότητές σας καθώς ο καιρός στη συνέχεια φαίνεται να επιδεινώνεται σημαντικά!

Καλό απόγευμα σε όλους!

Χρήστος Παπαηλίας
Δασοπόνος & Τεχνολόγος Φυσικού Περιβάλλοντος