Λέσχη Ανάγνωσης Κινέτας
Γιάννης Σμαραγδής

Την ζωή και το έργο του φημισμένου έλληνα ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστού ως Ελ Γκρέκο, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση η Λέσχη Ανάγνωσης Κινέτας.
Από το βιβλίο του Δ. Σιατόπουλου «Ελ Γκρέκο, ο ζωγράφος του Θεού», αποσπάσματα διάβασαν ο γνωστός σκηνοθέτης – σεναριογράφος Χάρης Ρώμας, ο ηθοποιός του Δ.Θ. Μεγάρων Παναγιώτης Σταμπόλας και μέλη της Λέσχης.
Την παρουσίαση και σχολιασμό έργων του καλλιτέχνη έκανε η εικαστικός Ελ. Φουστέρη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής ο οποίος σκηνοθέτησε την ταινία Ελ Γκρέκο.
Ο διάσημος σκηνοθέτης μίλησε επίσης για την καινούργια του ταινία για τον Νίκο Καζαντζάκη ενώ έκανε αναφορά στα χαρίσματα και τα ελαττώματα των ελλήνων.

Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά η Αρετή Κοκκίνου μαντολίνο, κιθάρα και η Καλλιόπη Βασιλείου τραγούδι, λύρα.
Παρούσα ήταν και η ηθοποιός – τραγουδίστρια, αγέραστο σύμβολο του σεξ Ζωζώ Σαπουντζάκη.
Παρακολούθησαν ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλης, οι επικεφαλής των συνδυασμών ΤΩΡΑ κ. Γ. Μπερδελής, και ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ κ. Ι. Μιχάλαρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
Ήταν μια λαμπρή παρουσίαση άρτια οργανωμένη, για τον μεγαλύτερο Έλληνα ζωγράφο με ξεχωριστούς προσκεκλημένους που μάγεψε το κοινό που την παρακολούθησε.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης εργάστηκαν τα μέλη της Λέσχης Μαίρη Δαλάκα, Βάσω Παναγοπούλου, Χριστίνα Τσιτσιμπάκου και Μαρία Τσιφτσή.KINETA_EL_GRECO_2_550

KINETA_EL_GRECO_3_550

Λέσχη Ανάγνωσης Κινέτας