Τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη αποκατάστησε με δήλωσή της η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας ANTWNOPOYLOY_RANIA_250Ράνια Αντωνοπούλου σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του Γ. Σταμέλου ο οποίος εργαζόταν στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
Όπως ανέφερε η εν λόγω αξιωματούχος, ποτέ δεν είπε ότι υπάρχουν ευθύνες στον Δήμο και προσωπικά στον δήμαρχο για το ατυχές γεγονός.

Μετά τον θάνατο του υπαλλήλου υπήρξαν πολλά κακόβουλα δημοσιεύματα, κυρίως από ενημερωτικά μέσα του διαδικτύου τα οποία πρόσκεινται στα συνδικάτα των ΟΤΑ τα οποία καταλόγιζαν ευθύνες στον Δήμο και στον Δήμαρχο για τον θάνατο του εργαζομένου.
Ορισμένα από αυτά επικαλούντο δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτά τα δημοσιεύματα υιοθέτησε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Χοροζάνης ο οποίος είχε επικρίνει τον Δήμαρχο κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πάντως, η κ. Αντωνοπούλου, με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό, απέστειλε επιστολή – οδηγία στις 16 Οκτωβρίου 2015 δηλαδή 11 ημέρες μετά το ατύχημα προς την ΚΕΔΕ,  με κοινοποίηση στον ΟΑΕΔ και το Σ.ΕΠ.Ε,  με την οποία ζητείται ρητώς να μην ξαναχρησιμοποιηθεί κανένας εργαζόμενος της Κοινωφελούς Εργασίας στα απορριμματοφόρα.