Πρωτοφανής για την περιφέρεια Αττικής πρωτοβουλία των Βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού KRIEKOYKH_IWANNA_200προερχομένων από τον ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ι. Δέδε, Π. Σκουρολιάκου και Γ. Πάντζα.
Έστειλαν ανοικτή επιστολή – δελτίο τύπου στην Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Ιωάννα Κριεκούκη όπου εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους επειδή δεν τους ανέφερε για το γνωστό «σύμφωνα με ενέργειές μας».
Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπόθεση της μεταφοράς της Πυροσβεστικής Ακαδημίας από τα Βίλλια στον Δήμο Εορδαίας γεγονός για το οποίο οι κάτοικοι της Μάνδρας και δη των Βιλλίων έχουν σφοδρές αντιδράσεις.
Ο Δήμος Μάνδρας, με επικεφαλής την Δήμαρχο Ιωάννα Κριεκούκη, ξεκίνησε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ζητώντας να μην μετακινηθεί η Ακαδημία.
PYROSBESTIKO_SWMAΠροσέγγισαν την Δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Βουλευτές.
Όπως φαίνεται από την επιστολή των βουλευτών η κ. Κριεκούκη δεν  γνωστοποίησε στους δημότες ότι και αυτοί συνέβαλλαν στο να μεταπεισθεί ο Υπουργός.. Έτσι έκριναν σκόπιμο να την «μαλώσουν» γι’ αυτή την παράλειψη.

Γράφουν χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων «…..δηλώνουμε απερίφραστα την έντονη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο με τον οποίο έγινε αποδεκτή από μέρους σας, η κοινή παρέμβασή μας ως Βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στα Βίλια. Συγκεκριμένα, αντί να κοινοποιήσετε στους πολίτες την επιστολή που σας στείλαμε με την οποία σας ενημερώναμε ότι, επιδιώξαμε και πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, συνάντηση στην οποία ρητώς μας διαβεβαίωσε και δεσμεύτηκε ότι δεν υφίσταται προοπτική μεταφοράς της Πυροσβεστικής Ακαδημίας από τα Βίλια, αντιθέτως την αποσιωπήσατε και λειτουργήσατε αποπροσανατολιστικά, αποκρύπτοντας την ουσιαστική αλήθεια από την τοπική κοινωνία. …..»  εδώ ολόκληρη η επιστολή

Πήραμε την απάντηση της Δημάρχου για το θέμα η οποία παρουσιάζει μια διαφορετική άποψη για το θέμα

Τι λέει η κ. Κριεκούκη προς τους κ.κ. βουλευτές: «Σε μία μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς τίποτα ακόμη να έχει κριθεί, είτε θετικά είτε αρνητικά, με έκπληξη κκ Βουλευτές διαπιστώνω ότι το μοναδικό σας μέλημα είναι να σας αποδοθούν τα δήθεν επινίκια της μάχης. Λες και όλα έχουν τελειώσει!!!!. Σε αυτή σας την αγωνία, με κατηγορείτε ότι «αποσιώπησα και λειτούργησα αποπροσανατολιστικά, αποκρύπτοντας την ουσιαστική αλήθεια από την τοπική κοινωνία» (και συνεχίζει λίγο πιο κάτω)  ….. ο κος Τόσκας μας δήλωσε – με απόλυτο και κατηγορηματικό  τρόπο – ότι η Ανώτατη Σχολή της Πυροσβεστικής θα μεταφερθεί στην Πτολεμαΐδα. ……» εδώ ολόκληρη η επιστολή

Τι να υποθέσει κανείς;

Η υπόθεση πάντως όσον αφορά στους τρεις καλούς Βουλευτές είναι μάλλον για γέλια αφού άλλα υποστηρίζουν αυτοί άλλα είπε ο Τόσκας στη Δήμαρχο.
Επισημαίνουμε
Βουλευτές:  « …. πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, συνάντηση στην οποία ρητώς μας διαβεβαίωσε και δεσμεύτηκε ότι δεν υφίσταται προοπτική μεταφοράς της Πυροσβεστικής Ακαδημίας από τα Βίλια».

Δήμαρχος Μάνδρας, παρουσία Δούρου, Βασιλείου και ΤσούπραΑ  «ο κος Τόσκας μας δήλωσε – με απόλυτο και κατηγορηματικό  τρόπο – ότι η Ανώτατη Σχολή της Πυροσβεστικής θα μεταφερθεί στην Πτολεμαΐδα».

Κατακριτέα και απογοητευτική, για τους εκπροσώπους της αριστεράς, είναι πάντως η συγκεκριμένη συμπεριφορά η οποία δείχνει έπαρση, αλαζονεία της εξουσίας και αποξένωση από  την κοινωνία.
Μας κάνει να διαπιστώσουμε ότι πολύ νωρίς πωρώθηκαν από την εξουσία.