Κώστας Δέδες: «Ανένδοτος είναι ο αγώνας για την νίκη»

Συνεχίζει την αρθρογραφία του ο αρχιτέκτονας Κώστας Δέδες, μέλος του ΕΠΑΜ σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, τις επιπτώσεις της κρίσης.

Στο παρόν άρθρο του υπενθυμίζει την αποτελεσματικότητα της ομάδας των Πολιτών Ενάντια στους Πλειστηριασμούς, αναφέροντάς της ως παράδειγμα αντίστασης.

Η αντίσταση, γράφει, δεν γίνεται πλέον στο βουνό αλλά στην πόλη.

 

                           ΑΝΈΝΔΟΤΟΣ, ΕΊΝΑΙ Ο ΑΓΏΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΝΊΚΗ

Ανέτρεξα για λίγο στα άρθρα που έχω δημοσιεύσει εδώ και τρία χρόνια και παρατήρησα ότι σε όλα προσπαθώ να αναλύσω και να τεκμηριώσω σχεδόν το σύνολο των βασικών θεμάτων της κρίσης.

Από αυτά, αλλά και από τις συζητήσεις που έχω με τους συμπολίτες μου καταλαβαίνω ότι όλοι είμαστε σίγουροι και πεπιεσμένοι ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο και ότι με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε στην καταστροφή.

 Από την εμπειρία μου σε αυτό το θέμα, κατά κανόνα, υπάρχουν δυο κατηγορίες συμπολιτών.

 Στην πρώτη ανήκουν αυτοί που πιστεύουν ότι είμαστε ένας ανάξιος λαός που δεν είναι ικανός να αυτοδιοικείται, άρα χρειάζεται τον Γερμανό του.

 Στην άλλη κατηγορία ανήκουν αυτοί που πιστεύουν στον εαυτό τους και είναι σίγουροι ότι είμαστε ικανοί να τα καταφέρουμε, με την εργατικότητα μας. Αυτή η κατηγορία ανθρώπων το μόνο που ζητάει είναι την εργασία για την προκοπή της.

Λοιπόν ένα και ένα κάνουν δυο.

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, με χιλιάδες θύματα. (μέχρι στιγμής έχουμε 150.000 μείωση του Ελληνικού πληθυσμού από την αρχή της κρίσης)
  2. Αν το δεχτούμε αυτό, πάμε σε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Αυτό προστάζουν τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας. Αυτό σημαίνει Ελληνας: του Ρήγα Φεραίου του Καποδίστρια του Κολοκοτρώνη του Αρη Βελουχιώτη.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι, «ψυχολογικός πόλεμος« με όπλο την οικονομία του χρήματος και τους τους κανόνες των αγορών. Της απόλυτης κεφαλαιοκρατίας, όπως την αποκαλεί ένας Ιταλός φιλόσοφος.

 Ανάλογη είναι και η αντίσταση. Η αντίσταση του σήμερα δεν είναι το βουνό, αντίθετα είναι η πόλη. Εκεί πρέπει να δίνουμε την μάχη με όπλο μας την ενότητα και την βαθιά πίστη στην πατρίδα. Δεν είναι τυχαίο που μια χούφτα ανθρώπων στα Μέγαρα, δεν έχουμε επιτρέψει να πλειστηριαστεί κανένα ακίνητο. Για να αντιληφθούμε το πόσο φοβισμένοι είναι, από την προηγούμενη αποτροπή πλειστηριασμών, από τον φόβο τους, υποχρεώνουν την αστυνομία να παραβρίσκεται εκεί κάθε φορά, με διαταγή άνωθεν. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα αυτί χτυπάει πραγματικά εκεί που πονάει διότι αποτρέπει το ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας του λαού.

Αντιστασιακό όπλο επίσης είναι η μη πληρωμή φόρων, εισφορών, ρεύματος, νερού διότι έτσι σταματάς τη τροφοδοσία του λαϊκού αίματος στον εχθρό.

Αλλά για να πούμε τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη, εάν δεν κάνουμε ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην κοινωνία μας που γνωριζόμαστε μεταξύ μας, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να οδηγηθούμε στην νίκη.

 Ο λαός μας διψάει για δικαιοσύνη.

 Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας. Η κοινωνική δικαιοσύνη κατ` αρχήν είναι το απαραίτητο συστατικό μιας επανάστασης που έχει την μορφή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

 Η ακινησία του λαού που παρατηρείται, είναι επακόλουθο ακριβώς αυτής της αδυναμίας του ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών μεταξύ μας. Ο λαός εκτός του ότι δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν, είναι αηδιασμένος και πάρα πολύ οργισμένος σε βαθμό να φοβάμαι μήπως χαθεί ο έλεγχος.

Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος του Ενιαίου Παλαιικού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ), δηλαδή να καθοδηγήσει τον λαό σε πραγματική αντίσταση που θα του δίνει την ευκαιρία να αναλάβει αυτός την διαχείριση του κράτους του και να αποτρέψει την άναρχη εξέγερση του λαού μας. Με τους επιστήμονες του προσπαθεί έξι χρόνια τώρα να ανορθώσει το ηθικό του λαού μας.

Ο υπογράφων δηλώνω ότι είμαι πρόθυμος να ταχθώ με οποιονδήποτε άλλον και να αγωνιστώ στο πλευρό του φτάνει οι προθέσεις του να είναι αγνές και να με πείσει ότι αυτό που προτείνει είναι εφαρμόσιμο. Δεν με ενδιαφέρει εάν είναι δεξιός ή αριστερός, αλλιώς να φύγει από μπροστά μου γιατί θα τον ισοπεδώσω.

     Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι έχει έρθει η ώρα που ο κάθε ένας μας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, απέναντι στον εαυτό του, την οικογένεια του ,την κοινωνία και την  πατρίδα, και να σηκώσει τα όπλα της απελευθέρωσης της.

Ο πυρήνας Μεγάρων του Ενιαίου Παλαιικού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ) δηλώνει ότι είναι εδώ μπροστάρης ή συμπαραστάτης όλων αυτών που επιθυμούν την απελευθέρωση της πατρίδας από τον λαό.

Ελάτε να μας βρείτε να οργανωθούμε.  Δεν έχουμε πολύ χρόνο στην διάθεσή μας.

Κώστας Αν. Δέδες
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Συντονιστής Πυρήνα Μεγαρέων
του Ενιαίου ΠΑ-λαικού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ)