Τοπικά Νέα - Ανεργία: €10 εκατομμύρια επενδύσεις από την Περιφέρεια Αττικής
Σημαντικές ειδήσεις
Επερχόμενες εκδηλώσεις
*
Αναζητήση στο Megara.org


Ανεργία: €10 εκατομμύρια επενδύσεις από την Περιφέρεια Αττικής
Επιδοτούνται προσλήψεις 1500 ατόμων σε επιχειρήσεις της Περιφέρειας
2013-04-03

Την πρόθεσή του να διαθέσει €10 εκατομμύρια από τους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης (3/4/2013) του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Το σχέδιο της Περιφέρειας για την συμβολή της στη μάχη κατά της ανεργίας παρουσίασε ο Περιφερειάρχης κατά την διάκεια συζήτησης σχετικού θέματος.
Σύμφωνα με αυτό η Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζει

  • Την άμεση εκπόνηση και υλοποίηση ετήσιου προγράμματος απασχόλησης, με τη διάθεση ιδίων πόρων. Σκοπός του προγράμματος θα είναι η επιδότηση προσλήψεων 1.500 εργαζομένων προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
  • Τη συνεργασία με τους αρμόδιους επαγγελματικούς φορείς όπως τα Επαγγελματικά, Βιοτεχνικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αθηνών και Πειραιώς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και εξειδικευμένα το φαινόμενο της ανεργίας και η προώθηση της επιχειρηματικότητας.
  • Τη συνεργασία με επιστημονικούς φορείς εξειδικευμένους σε θέματα απασχόλησης όπως η ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, με πανεπιστημιακά ιδρύματα και με κρατικούς φορείς, όπως ο ΟΑΕΔ, για την εκπόνηση ενός έκτακτου σχεδίου για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Αττική. Απώτερος σκοπός είναι το έκτακτο σχέδιο να ληφθεί υπόψη στον επικείμενο καταμερισμό των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
  • Τη στήριξη και προώθηση, κατά το δυνατόν, των μεγάλων έργων ανάπτυξης και των επενδύσεων που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής, όπως οι διαγωνισμοί για το μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης της χώρας, των 4 εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο για το σύνολο των δράσεων που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας όπως

  • Κοιτίδα κοινωνικής επιχειρηματικότητας
  • Τοπικά σύμφωνα απασχόλησης
  • Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Την πεποίθησή του για το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει αναδειχθεί σε κατ’ εξοχήν αναπτυξιακό θεσμό της Διοίκησης παρά την δραματική περικοπή των πόρων και τις μηδαμινές αρμοδιότητες σε αναπτυξιακά θέματα εξέφρασε ο Γιάννης Σγουρός