Τοπικά Νέα - Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Περικλή Παπαπέτρου
Σημαντικές ειδήσεις
Επερχόμενες εκδηλώσεις
*
Αναζητήση στο Megara.org


Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Περικλή Παπαπέτρου
Κηδεύτηκε και τάφηκε στην Ελευσίνα
2012-08-23

Τον τέως Δήμαρχο Ελευσίνας και Νομάρχη Δυτικής Αττικής Περικλή Παπαπέτρου συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία εκατοντάδες φίλοι, απλοί πολίτες και διακεκριμένα πρόσωπα της περιφερειακής πολιτικής σκηνής στην τελευταία του κατοικία.
Ο Περικλής Παπαπέτρου πέθανε στο σπίτι του στην Ελευσίνα την 21 Αυγούστου και τάφηκε σήμερα 23 Αυγούστου 2012.
Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος τελέσθηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου και ακολούθησε η ταφή του στο νεκροταφείο της πόλης.
Την 12:00 συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας προκειμένου να αποδώσει στον εκλιπόντα τον πολιτικό αποχαιρετισμό που του άρμοζε.
Στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας επικήδειες ομιλίες πραγματοποίησαν η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου και ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Ελευσίνα – Μαγούλα Πρώτη Πόλη, Βασίλης Τόλης.
Χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στον «συνάδελφο, συναγωνιστή και φίλο Περικλή» και στο όραμά του για την πόλη της Ελευσίνας και την Δυτική Αττική. Για τον Περικλή ο οποίος έφυγε από την πολιτική υλικά φτωχότερος απ’ ότι μπήκε, φαινόμενο ασυνήθιστο στους καιρούς μας.
Ο Βασίλης Τόλης αναφέρθηκε στην «ανθρώπινη υπόσταση» του εκλιπόντος και στο όραμά του για την ανάπτυξη του Θριασίου Πεδίου και της Δυτικής Αττικής.
Και οι δύο ομιλητές έδωσαν έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά του εκλιπόντος ο οποίος παρά τα πολιτικά αξιώματα τα αποία κατέλαβε, υπήρξε πάντοτε, και σε όλες τις φάσεις του βίου του, απλός άνθρωπος, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

 

Στην εξόδιο ακολουθία επίσης παρευρέθηκαν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Χριστοφιλοπούλου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας Βασίλης Αγριμάκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, οι δήμαρχοι Μάνδρας – Ειδυλλίας Γ. Δρίκος και Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, ο τ. βουλευτής Αθ. Λεβέντης, η Γραμματέας του Περ. Συμβουλίου Αττικής Κ. Πιπιλή, ο τ. Νομάρχης Δυτ. Αττικής Αρ. Αρκουδάρης, οι τέως δήμαρχοι Ασπροπύργου Παπαπολυχρονίου, Μάνδρας Χ. Μαραγκός και Νέας Περάμου Στ. Φωτίου και Ν. Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Αδριανός Μιχάλαρος, ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων Αθ. Ζάλης ο τ. αντινομάρχης και νυν δημοτικός σύμβουλος Μεγάρων Γιάννης Πομώνης και πολλοί άλλοι.
Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Ελευσίνας.